Biserica Ortodoxă este în doliu! După decesul Înalt Prea Sfinţitului Pimen, un alt membru BOR pleacă dintre noi. O lume întreagă îl ştie datorită implicării sale în toată România.

Reclamă

Starețul Mânăstirii „Negru Vodă” Câmpulung, Serafim Caiea, a încetat din viață marți. Decesul său fulgerător a avut loc la vârsta de doar 42 de ani. Acesta a pierit la București, unde fusese spitalizat de urgență. Părintele Monarh venise recent din Țara Sfântă. De atunci, starea lui de sănătate nu a mai fost una stabilă. Zilele i-au fost numărate, până când astăzi, a plecat definitiv.

Reclamă

Moartea lui Serafim Caiea a adus multă durere în Câmpulung şi în Argeş

Vestea morții stareţului de la Mânăstirea „Negru Vodă” a fost total neașteptată. Serafim urma să împlinească frumoasa vârstă de 43 de ani pe data de 30 august. El a fost atât de oiubit  mai ales că Serafim Caiea urma să împlinească 43 de ani pe 30 august. Serafim Caiea a fost iubit de foarte mulți credincioși. În momentul în care s-a aflat de moartea sa, oamenii au înlemnit.

Arhimandritul Caliopie Ichim a ajuns la Câmpulung pentru a face toate pregătirile necesare, potrivit proarges.ro.

„Este o mare pierdere Eparhia noastră. Părintele Serafim a fost un împlinitor al vieții monahale. A zidit sufletele monahilor cu care a vieșuit în mănăstire, dar și ale credincioșilor cărora le-a fost duhovnic. A fost o călăuză luminoasă în aceste vremuri întunecate!”, a precizat arhimandritul Caliopie Ichim.

O viaţă dedicată lui Dumnezeu

Părintele Serafim Caiea a ajuns în Argeș din inima Moldovei, la 16 ani. Acesta a devenit preot atunci când avea doar 19 ani. Puţin mai târziu, la vârsta de 28 de ani a ajuns ecumen al mânăstirii. După alți 10 ani, este ridicat de către Arhiepiscopul Argeșului și Muscelului, ÎPS Calinic, la rang de protosinghel.

Serafim este cel care a reuşit să deschidă planul de reabilitare al Mănăstirii Negru Vodă. Proiectul era unul extrem de bogat, cu finalizare în primăvara anului viitor. De asemenea, tot în perioada în care Serafim Caiea a fost stareț, Înalt Prea Sfințitului Calinic, la Negru Vodă au fost aduse moaștele Sfântului Cuvios Ioanichie cel Nou de la Muscel.