Premierul Nicolae Ciucă a făcut anunțul! Ce se întâmplă cu elevii care ar trebui luni să se înscrie la examenul de Bacalaureat.

Mesajul lui Nicolae Ciucă pentru elevii care ar trebui luni să se înscrie la Bacalaureat

Luni, 29 mai, absolvenții de clasa a 12-a ar trebui să se înscrie la Bacalaureat, conform calendarului stabilit de minister. Doar că anul acesta, tinerii nu știu ce se va întâmpla cu cel mai important examen din viața lor. Profesorii sunt în plină grevă generală, iar Guvernul eșuează în negocierile cu reprezentanții sindicatelor din educație.

Cadrele didactice au ajuns deja în a cincea zi consecutivă de grevă, iar finalul de săptămână s-a lăsat fără noi negocieri. Acest lucru înseamnă că este puțin probabil ca elevii din școlile unde profesorii manifestează să reia orele. Mai ales că sindicaliștii anunță că protestele și greva nu va înceta până când Executivul nu va face schimbări.

În replică la îngrijorările tinerilor, care se tem că nu vor mai putea susține Bacalaureatul, Nicolae Ciucă a făcut un nou apel către profesori. Șeful Guvernului le-a cerut acestora să-și suspende greva și să încheie acest an școlar cu bine.

Elevii îi susțin pe profesorii din grevă. Ciucă spune că aceștia cer prea mult

În cadrul negocierilor de până acum, desfășurate deja în trei runde, nu s-a ajuns la nicio concluzie. Guvernul susține că nu sunt bani pentru majorarea salariilor profesorilor, ba chiar acuză sindicaliștii că vor prea multe și într-un timp mult prea scurt.

Elevii însă sunt de altă părere. Aceștia au transmis prin reprezentanții lor că își susțin cadrele didactice în acest proces de a obține ceea ce merită. Însă toți își doresc ca anul școlar să nu fie înghețat, iar examenele de final de an să se desfășoare în mod normal.

Greva angajaților din învățământ a amânat deja Evaluarea Națională cu o săptămână. De asemenea, și înscrierile în clasa premergătoare au suferit modificări. Până acum, Ministerul Educației susține că Bacalaureatul se va desfășura conform calendarului.