Melania Trump are propria statuie în orașul natal. Și acesta nu este singurul lucru marca Melania. Antreprenorii locali s-au folosit de imaginea primei doamne a Americii pentru a avea succes în afaceri.

Știați că Melania Trup are o statuie ridicată în onoarea ei în apropierea orașului natal. Însă unii sunt de părere că rezultatul nu este chiar reușit.

Statuia Melaniei Trump asemănată cu o sperietoare de ciori

După prăjitura Melania, mierea de albine, Melania și chiar papuci Melania. A venit timpul ca orașul de origine al primei doamne americane să se laude acum și cu o statuie a celei mai faimoase fiice.

Statuia a fost amplasată la marginea orașului Sevnica a fost inaugurată pe 5 iulie 2019. Noua atracție a fost creată de artistului conceptual american Brad Downey. El afirma la acea vreme că acesta este primul monument din lume dedicat soției lui Donald Trump.

Statuia a fost sculptată într-un copac și o înfățișează pe Melania Trump într-o rochie albastră și ridicând mâna stângă într-un gest de salut. Sculptura redă o poză de la inaugurarea soțului său din 2017. Stilul oarecum naiv a determinat unii critici de pe rețelele de socializare să o numească „sperietoare”.

„Pot înțelege de ce oamenii ar putea crede că acest lucru nu poate fi o descriere a aspectului ei fizic”, a spus Downey pentru AFP, dar a insistat că a găsit rezultatul final „absolut frumos”.

Sursa foto: JURE MAKOVEC/AFP/GETTY IMAGES;

De unde a pornit  ideea lui Downey?

De când Donald Trump a preluat funcția în 2017, Sevnica a devenit dintr-o dată un magnet pentru turiști și jurnaliști. Ei caută informații despre trecutul primei doamne americane.

Localnicii cu simț de antreprenor, au profitat de această curiozitate. Ei au creat o serie de produse și mărfuri marca Melania Trump. Precum și un tur al zonei care cuprinde locurile cheie ale primilor ani de viață ai Melaniei în Sevnica.

Downey a venit cu idea statuii ca parte a unui proiect care urmărește explorarea rădăcinilor slovene a primei doamne. El l-a desemnat pe artizanul local Ales Zupevc – cunoscut și sub numele de Maxi – să sculpteze de fapt statuia.

Downey a declarat pentru AFP că a fost lovit de faptul că Maxi s-a născut în același an și în același spital ca însuși Trump.

,,Dacă monumentul era menit să fie o parodie, atunci artistul a avut succes”, a spus Nika, studentă la arhitectură.

„Noi în Sevnica nu putem decât să râdem și, în același timp, să ne ținem cu mâinile de cap, față de reputația lor catastrofală”, a adăugat ea.

Share.