Floyd Mayweather a luat personal legătura cu familia, potrivit lui Leonard Ellerbe, CEO al Mayweather Promotions. El va suporta costurile pentru înmormântarea din 9 iunie a lui Floyd. În orașul natal din Houston, precum și alte cheltuieli.

Reclamă

Floyd Mayweather va achita toate cheltuielile de înmormântare

TMZ a raportat inițial despre oferta lui Mayweather și a spus că va plăti și pentru serviciile din Minnesota și Carolina de Nord.

Reclamă

,,Probabil că se va supăra pe mine pentru că am spus asta, dar da, el plătește cu siguranță pentru înmormântare”, a spus Ellerbe, luni pentru ESPN.com.

Mayweather, care locuiește în Las Vegas, nu s-a întâlnit familia Floyd.

Floyd, un bărbat de culoare, a murit pe 25 mai, după ce un ofițer de poliție alb din Minneapolis a apăsat cu genunchiul în gâtul lui Floyd.  În timp ce bărbatul a fost încătușat și a spus că nu poate respira. Moartea sa a stârnit proteste în Minneapolis și în toată țara, unele dintre ele devenind chiar violente.

Nu este pentru prima dată când sportivul face asemenea gesturi

Sportivul care s-a retras neînvinsă după 50 de lupte, câștigând cinci titluri de divizie, a plătit și pentru înmormântarea unui adversar. Mayweather a câștigat primul său campionat mondial când l-a oprit pe Genaro Hernandez. Deși lupta lor din 1998 au fost tensionată și plină de insulte. Un Mayweather în vârstă de 21 de ani începea să înțeleagă că a se comporta ca un ticălos era excelent pentru afaceri. Ca atare, el a provocat pe Hernandez. Chiar și așa cei doi au devenit prieteni.  Hernandez a murit 13 ani mai târziu de cancer. Iar Mayweather s-a ocupat de cheltuielile funerare.

Mayweather este considerat unul dintre cei mai buni boxeri ai generației sale. Printre boxerii campioni pe care i-a învins înainte de a se retrage în 2017, se numără Manny Pacquiao, Canelo Alvarez, Oscar de la Hoya și Miguel Cotto.