Există o boală care este a treia cauză de deces în întreaga lume, însă puțini sunt cei care știu cât de gravă este situația.  

Boala tăcută care face ravagii este boala BPOC. Conform specialiștilor, atât fumătorii, cât și cei care nu fumează, ar trebui să știe care sunt simptomele bronhopneumopatiei obstructive cronice. În acest mod, aceștia vor fi diagnosticați la timp și tratați cât mai rapid.  

Boala care face ravagii în lume

Persoanelor care sunt diagnosticate cu bronhopneumopatie obstructivă cronică li se recomandă să își îmbunătățească obiceiurile alimentare. Mai mult, sunt medici care recomandă chiar dieteticieni autorizați pentru a crea un plan personal alimentar. 

CITEȘTE ȘI: Boala ascunsă care macină organismul fără dureri. Aceste semne te trimit urgent la medic

Este important, totuși, de precizat că o dietă sănătoasă nu va vindeca această afecțiune, însă poate ajuta organismul să lupte împotriva infecțiilor, inclusiv a infecțiilor toracice care pot duce la internare. De asemenea, mâncând sănătos, vă veți simți mult mai bine. 

Mare atenție la aceste simptome! Boala de care nu mulți își dau seama: Face ravagii în toată lumea

Care sunt simptomele BPOC

Este foarte important, de asemenea, să cunoaștem care sunt simptomele acestei boli pentru a reuși să o depistăm din timp. Astfel, dispneea accentuată de efort, wheezing, constricție toracică, expectorații mucopurulente abundente cianoza periorală și la nivelul patului unghialm flapping tremor, tulburări ale ritmului cardiac, edeme periferice, pierdere în greutate neintenționată și alterarea stării de conștiență sunt simptomele acestei boli. 

Dacă vă confruntați cu această afecțiune, este foarte important să vă mențineți o alimentație bună. Aici ne referim la o dietă mai bogată în grăsimi și săracă în carbohidrați. Dieta care conține mai puțini carbohidrați poate duce la o producție mai mică de dioxid de carbon. Acest lucru poate ajuta persoanele care suferă de afecțiunea BPOC să își gestioneze mai bine sănătatea. 

Alimentele bogate în proteine, sănătoase

Alimentele bogate în proteine, sunt de asemenea bune, însă acestea trebuie să fie de calitate. De exemplu, carnea hrănită cu iarbă, păsările de curte și ouă crescute pe pășuni sunt foarte bune. 

Fructele și legumele proaspete conțin vitamine, minerale și fibre esențiale. Aceste substanțe nutritive vă vor ajuta să vă mențineți organismul sănătos. Legumele fără amidon (toate, cu excepția mazărei, cartofilor și porumbului) au un conținut scăzut de carbohidrați, așa că pot fi incluse în toate dietele.  

Distribuie

Tânăr jurnalist de 25 de ani, absolventă a Facultății de Litere din Craiova, promptă atunci când vine vorba de redactarea articolelor de calitate, Mădălina a mai profesat în domeniu pentru cunoscute publicații din branșă. Iubește autenticitatea și este mereu la curent cu tot ceea ce se întâmplă în domeniul pe care a ales să-l urmeze. Este dinamică, informată și gata să facă față oricărei provocări, indiferent cât de dificilă pare.