Zi grea pentru premierul Ludovic Orban! Nici el nu se astepta ce s-a intamplat!

Ludovic Orban primeste o noua lovitura atunci cand se astepta cel mai putin. Premierul risca sa isi piarda functia de sef al Guvernului, iar asta nu e tot! Marcel Ciolacu ameninta cu depunerea unei motiuni de cenzura. Indiferent de evolutia pandemiei in Romania, PSD vrea sa dea jos Guvernul in luna august. Acest lucru se datoreaza faptului ca actualul Cabinet nu a pus in practica dublarea alocatiilor.

Potrivit liderului PSD, Ludovic Orban are zilele numarate in fruntea Guvernului. Ciolacu acuza faptul ca Puterea nu vrea sa aplice legea declarata constitutionala de CCR. Aceasta spune ca de la 1 august alocatiile se dubleaza, insa premierul României a afirmat in repetate randuri ca nu exista bani pentru un astfel de efort bugetar. Liderul PNL a adus in discutie si cheltuielile cauzate de pandemia de coronavirus, care au facut ravagii in visteria tarii.

„Am un singur mesaj pentru Iohannis și Orban: nu dublați alocațiile, vă măturăm guvernarea! Îi solicit președintelui să promulge legea în regim de urgență, iar Guvernului Orban să o aplice de la 1 august. Dacă nu fac asta, depunem moțiunea de cenzură în august – indiferent că România va fi sau nu atunci în stare de alertă”, a scris Marcel Ciolacu pe Facebook.

Ludovic Orban, huiduit!

Pe lângă faptul ca PSD vrea sa depuna motiune de cenzura, Ludovic Orban pare sa fi pierdut si sustinerea poporului. În timpul unei conferinte de presa, sustinuta astazi dupa o sedinta a Biroului politic al PNL, premierul a fost huiduit. In timp ce acesta vorbea despre nominalizarile partidului in cursa pentru viitoarele alegeri locale, Orban a fost intrerupt de scandarile a aproximativ 15 persoane.

„Hoții! Trădătorii! Mincinoșii!”, au strigat acestia.

Nemulțumirile protestatarilor au legătură cu faptul că Guvernul PNL nu va majora pensiile cu 40%, așa cum prevedea legea introdusă de PSD, dar și cu prelungirea stării de alertă și a măsurilor restrictive împotriva pandemiei COVID-19. De mai multe zile, au loc proteste Piața Victoria, în fața Guvernului, iar pozitia lui Ludovic Orban este acum una incerta.

Distribuie

Pasionata de jurnalism cu o experienta de peste 20 de ani. A lucrat la publicatii precum capital.ro, evenimentul zilei cat si digi24.ro