Ludovic Orban a vorbit despre situatia din Romania, din ultimele zile. Acesta a declarat ce masuri s-ar impune pentru a stopa cresterea cazurilor de coronavirus. Se pare ca terasele și cluburile sunt pe lista neagra, asta dupa ce in spatiul public au aparut numeroase videoclipuri in care se poate vedea ca nu toate respecta masurile de distantare sociala impuse de autoritati.

Reclamă

Premierul României a oferit noi declaratii in contextul evenimentelor din ultimele zile. Pentru ca numarul cazurilor noi creste exponential de la o zi la alta, autoritatile se vad nevoite sa intervina. Relaxarea a adus cu sine un val de noi imbolnaviri. Numarul cazurilor din ultimele zile a ajuns sa fie mai mare decat cel din perioada starii de urgenta. In lumina noilor informatii, Ludovic Orban a vorbit despre masurile care se află în dezbatere.

Pentru a impiedica raspandirea comunitara a noului virus, Ludovic Orban se inspira de masurile luate de alte state. Acesta este deranjat ca unele cluburi si terase nu respecta normele impuse de autoritati. Din pricina acestor cazuri, din ce in ce mai dese, Premierul susține că anumite locații trebuie închise după orele 22:00 sau 23:00. Asta pentru ca nu exista distantare sociala, iar angajatii evita sa poarte masti de protectie.

Reclamă

Cluburile si benzinariile, focare de infectii?

„Despre cluburi, sunt unele care sincer ar trebui închise. Va trebui să ne gândim foarte serios dacă luăm și noi măsuri care au fost luate în alte țări, pentru ora 22 sau 23 să fie închise astfel de activități. Va trebui să facem o analiză, dacă nu avem capacitatea să-i readucem la respectarea regulilor, va trebui să luăm astfel de decizii”, a declarat Ludovic Orban.

„Sunt terase de fiţe unde nu se respectă regulile şi unde nici măcar personalul nu respectă regulile. Să ştiţi că şi în benzinării avem probleme. V-o spun din experienţă proprie. Oamenii alimentează şi dacă nu au mască, sunt lăsaţi să intre fără mască. Benzinăriile trebuie să se adapteze”, a adăugat el.