Industria HoReCa a fost grav afectată de pandemie. Astfel că patronii așteaptă și ceva vești bune din partea autorităților. Chiar dacă lucrurile s-au mai relaxat, restaurantele încă nu au primit permisiunea de a se redeschide. Iar cei care au avut totuși voie nu au putut funcționa la capacitate maximă și au de respectat anumite măsuri. Atât pentru siguranța propriilor angajați, cât și a clienților.

Ludovic Orban a spus ce se va întâmpla cu industria HoReCa

Chiar și așa, patronii care au afaceri în industria ospitalităţii au insistat să își poată redeschidă afacerile. Motiv pentru care premierul Ludovic Orban le-a oferit și un răspuns în acest sens. Prezent sâmbătă la Vatra Dornei, premierul a răspuns ce se va întâmpla cu acest sector. El a afirmat că dacă va fi posibil măsurile restrictive se vor relaxa, „dacă nu, nu”.

„Am avut consultări repetate cu reprezentanţii industriei ospitalităţii, foarte multe runde de întâlniri şi la fiecare întâlnire le-am spus: Dacă se poate, da. Dacă nivelul de răspândire a virusului nu va depăşi anumite limite, se va putea, dacă nu, nu. Oricum, va trebui să aşteptăm evoluţia pentru că măsurile le-am luat din 15 în 15 zile, în mod gradual, am aşteptat să vedem efectul ca să nu apară o creştere semnificativă a nr de îmbolnăviri”, a declarat Ludovic Orban.

De asemenea, Ludovic Orban a subliniat și faptul că în cazul în care numărul de cazuri noi va crește, s-ar  „mai stopa”  din relaxările pe care le au în plan.

În ultimele zile, numărul de cazuri noi a înregistrat o creștere. Astăzi, Raed Arafat a afirmat într-o emisiune la Digi24, că numărul controalele vor crește. Autoritățile vor verifica dacă oamenii respectă măsurile de prevenție. El s-a arătat de asemenea îngrijorat de faptul că ideea că virusul nu este decât o ,,banală gripă”, începe să se răspândească din ce în ce mai des.

,,Îmi pare rău să o zic, dar or să înceapă controale foarte serioase. Ştiu că s-a dispus la nivelul Ministerului, pe linia ordinii publice, să se intensifice controalele la modul serios la terase, la retaileri care trebuie să aibă triaj la intrare, dacă-l fac sau nu,”  a declarat Raed Arafat.