Gabriela Firea a reacționat, după ce Ludovic Orban a fost văzut în Centrul Vechi, la o terasă. Primarul capitalei a spus că este bucuroasă că premierul s-a simțit bine.

Firea reacționează după apariția lui Ludovic Orban

Gabriela Firea a postat un mesaj pe o rețea de socializare după apariția lui Ludovic Orban în Centrul Vechi. Ea a afirmat că se bucură sincer că premierul a mers acum, și nu în urmă cu cinci ani când la conducerea primăriei se afla un coleg din PNL, iar Centrul Vechi arăta groaznic.

”Mă bucur sincer, fără urmă de ironie, că premierul s-a simţit bine azi în Centrul vechi din Bucureşti. Dacă se ducea acum 5 ani, când primar general interimar era un coleg de-al sau de la PNL, ar fi constatat că centrul vechi arată jalnic. Clădiri dărăpănate, faţade care se desprindeau şi cădeau peste vizitatori, mizerie, maşini peste tot, încurcând circulaţia pietonală. În 20 de ani, s-au condolidat doar 20 de clădiri cu bulină”, scrie Gabriela Firea pe Facebook.

Potrivit postării făcute de Gabrielei Firea, 10 clădiri cu risc seismic ridicat au fost consolidate din punct de vedere tehnic. În timp ce 3 imobile au fost deja predate proprietarilor, iar alte  10  se află în curs de consolidare. Firea a mai subliniat și că fațadele a zeci de clădiri au fost reparate complet. Iar  peste 1.500 de oameni au fost mutați  din clădirile cu risc seismic 1.

Firea și-a continuat postarea și a afirmat că nu se oprește aici.

,,Deci, se poate! Aşa că, distracţie plăcută, în Centrul vechi sau oriunde v-aţi afla! Noi ne ocupăm de consolidări, refaceri de faţade, facilităţi concrete pentru industria HORĂ şi HORECA, un climat de siguranţă şi curăţenie”, își încheie Gabrielea Firea postarea.

Astăzi, premierul Ludovic Orban, a mers la o terasă în Centrul Vechi pentru a onora invitația făcută de un prieten bun. El chiar s-a relaxat și a băut bere la halbă. Orban a stat de vorbă și cu jurnaliștii.