O nouă poză cu Ludovic Orban a ajuns virală pe internet. De această dată, premierul a fost surprins în Centrul Vechi. El a fost văzut la o terasă, alături de Ionel Dancă, șeful Cancelariei, și consilierul Andi Manciu.

Ludovic Orban, profită de relaxare în Centrul Vechi

Ludovic Orban a fost surprins într-o nouă ipostază. Premierul a afirmat că răspunde invitației făcute de un prieten bun, care l-a invitat pentru că este bucuros că și-a putut deschide terasa.

„Răspund la invitația unui bun amic, care de bucurie că a deschis terasa, m-a invitat și pe mine”, a declarat Ludovic Orban.

În momentul în care a fost întrebat ce alte măsuri vor fi luate după 15 iunie, el a spus că sunt analizate alte măsuri de relaxate, dar nu a oferit detalii în privința acestora. A dat totuși, asigurări că vor fi anunțate cu câteva zile înainte de 15 iunie. „Le vom anunța la timpul potrivit”, a spus Orban.

În noua imagine, Orban a fost surprins bând bere în compania apropiaților săi. Evident, mulți nu au ratat momentul și au început să facă glume.

Premierul a stat la terasa din  Centrul Vechi aproximativ o oră și jumătate. În momentul plecării, el a vorbit din nou cu jurnaliștii. Întrebat dacă a venit în inspecție, el a răspuns:

 „Am eu față de inspector? ”

Apoi a vorbit despre instituțiile  care pot face aceste controale. De asemenea, premierul a mărturisit că i-a plăcut că terasele s-au adaptat și respectă regulile. Dar și faptul că a văzut oameni prietenoși care se bucură de relaxare.

În momentul în care a fost întrebat încă odată despre ce măsuri de relaxare se pregătesc, a afirmat că sunt discuții pentru a se reevalua riscul epidemiologic pentru fiecare țară. Iar anumite state ar putea să renunțe la măsurile de autoizolare pentru cetățenii români care vor merge acolo.

Jurnaliștii l-au întrebat ce părere are despre faptul că românii au mers într-un număr destul de mare la munte sau la mare pentru vacanța de Rusalii, premierul a declarat că este firesc și că se bucură. Însă i-a rugat să respecte regulile și să nu se îmbolnăvească.