Heroină în valoare de 1.5 milioane de euro găsită de polițiști! Chiar şi pe timpul pandemiei, traficanţii au profitat şi au vrut să livreze o nouă serie de droguri. Din nefericire, marfa lor a reprezentat doar captura zilei pentru poliţiştii din Calafat.

Reclamă

Heroină în valoare de 1.5 milioane de euro

Polițiștii din Calafat au reușit o captură istorică, chiar pe timp de pandemie. Astfel, Polițiștii de la punctul de trecere al frontierei din Calafat au avut parte de o surpriză. Aceștia au găsit ascunse 50 de kilograme de heroină. Acestea au fost ascunse în cabina unui camion.

Reclamă

Mastodontul era condus de un bulgar. Inițial, bărbatul a spus că nu știa ce se află în geantă. Acesta a spus că bagajul i-a fost dat de un prieten care l-a rugat să îl ducă în Elveția.

Potrivit Mediafax, Poliția de Frontieră a transmis un comunicat în care a explicat în amănunt detaliile. Drogurile au fost găsite chiar în cabina bulgarului. Șoferul avea vârsta de doar 38 de ani. El a încercat să treacă vama, moment în care polițiștii l-au percheziționat. Așa au găsit cei de la frontieră geanta care era ascunsă bine printre bagaje și sacoșe cu mâncare.

Ce declară autoritățile

„Cu ocazia controlului specific, acţionând în baza analizei de risc, polițiștii de frontieră au descoperit în cabina autocamionului, într-o geantă de voiaj ascunsă printre bagaje şi sacoşe cu mâncare, mai multe pachete ce conțineau o substanţă pulverulentă de culoare maro,cu miros înţepător, în greutate de aproximativ 50 kg, susceptibilă a fi heroină”, se arată în comunicatul poliției.

În urma acestor constatări, drogurile au fost ridicate de polițiști. De anchetă s-au ocupat membrii BCCO Craiova. Drogurile au fost trimise pentru expertiză.

Ce se întâmplă cu pachetul cu heroină în valoare de 1.5 milioane de euro

Șoferul camionului a fost reținut pentru 24 de ore. Bărbatul se 38 de ani va fi propus judecătorilor pentru arestare preventivă. Acesta va fi nevoit să spună cu lucrează.

Aceasta este una dintre cele mai mari capturi ale polițiștilor din ultima perioadă. Dacă cele 50 kilograme de heroină ajungeau la vânzare pe piața neagră, suma era colosală. Menționăm aici peste 1.500.000 de euro.