Incredibil! La Biserică se va intra cu bilet de voie și programare! Astfel, slujba religioasă se va desfășura ca la concert: intrare cu bilet. Astfel, în faza a doua a relaxării măsurilor de urgență, Bisericile vor avea mai multe reguli. De altfel, toate acestea sunt puse pentru a limita infecția cu coronavirus.

Reclamă

Bilet de voie și programare la Biserică

Autoritățile au decis că pentru a merge la biserică va fi nevoie de rezervare. Unde se întâmplă acest lucru? Ei bine, în Castellanza, Verse. În fiecare zi de duminică va fi celebrată din nou Sfânta Liturghie cu public. Singura situație este că Liturghia se va ține cu regulile date pe timp de pandemie.

Reclamă

„Reîncepem, fără nerăbdarea a avea totul imediat şi fără a ne preface că totul este la fel ca înainte” este mesajul comunităţii pastorale a Sfinților Giulio și Bernard.

Ma mai mult, alături de aceste sancțiuni pentru protecția împotriva coronavirusului, se adaugă și biletul. Astfel, autoritățile au pregătit pliante. Preotul paroh Don Gianni prezintă un videoclip al acestor reguli de comunitate. Acesta poate fi văzut  pe www.cpcastellanza.it.

În acest sens, la liturghia susținută duminica va avea un număr limitat de participanți. Fiecare slujbă se va desfășura doar în aer liber. Asta se va întâmpla la Bisericile din Sacro Cuore, San Giulio și San Bernardo. Participanții vor intra doar cu bilet. Vor exista angajați care vor verifica biletul la intrare.

Ora și ziua slujbei se poate rezerva

Credincioşii, intră pe site-ul comunității pastorale. Aici vor putea alege ziua și ora slujbei. Un registru electronic va prezenta astfel numărul de locuri disponibile.

Astfel, oamenii vor putea să își reverve cu numele, prenumele și datele necesare, ziua slujbei. Pe lângă zi, vor putea alege și ora. În același timp, oamenii vor merge mult pe ordinea în Biserică și pe biletul cumpărat. Astfel se va evita aglomerația și astfel o posibilă infcetare cu coronavirus.