Schimbări la WhatsApp! Veşti bune pentru români. Se pregăteşte o nouă funcţie pentru utilizatori. WhatsApp este în faza de testare la o nouă funcţie. Prin intermediul acestei funcţii, utilizatorii aplicaţiei pot folosi coduri QR pentru a adăuga contacte noi şi a facilita altora să-i adauge. Codul QR deja se foloseşte la WhatsApp Web, în momentul logării pe desktop.

Reclamă

Se pare că până acum, cele mai mai noi versiuni beta de WhatsApp pentru Android şi iOS s-au  schimbat. La aceste versiuni s-a adăugat noua posibilitate de a adăuga contacte cu ajutorul codului QR. Astfel, orice utilizator va avea propriul cod QR. Acesta va scana deci codul celeilalte persoane şi astfel contactul se va putea adăuga contactul direct în agenda WhatsApp.

Reclamă

Schimbări la WhatsApp! O nouă funcţie schimbă totul

Mai pe înţeles, când doi utilizatori vor să ţină legătura prin WhatsApp şi vor să se adauge reciproc în agenda aplicaţiei, este necesar ca unul dintre ei să prezinte  pe ecranul telefonului propriul cod QR din WhatsApp. În momentul în care codul apare, persoana cealaltă poate scana codul şi astfel se adaugă direct contactul în aplicaţie.

Noua opţiune precum şi propriul cod QR se vor găsi în cadrul meniului de configurare al aplicaţiei. La fel se găsesc şi codurile QR pentru aplicaţia desktop. Funcţia QR a whatsapp la ora actuală este folosită doar pentru versiunea desktop.

Până în acest moment, WhatsApp a avut în uz contactele direct din agenda telefonului. Prin această opţiune actuală, pentru a adăuga un contact în WhatsApp trebuie să îl adaugi mai întâi în telefon.

Aplicaţia va putea fi optimizată pentru toţi utilizatorii după ce WhatsApp va face mai multe teste. Cel mai probabil, peste câteva luni, utilizatorii vor putea folosi codul QR şi pentru adăugare contacte. Până atunci, codul QR rămâne la fază de testare în varianta Beta.