Loialitate dincolo de moarte. Animalele ne dovedesc tot mai mult că sunt mai loiale decât oamenii. Un cățel și-a așteptat stăpânul 3 luni în spital de covid din Wuhan.

Reclamă

Numele micuțului patruped este Xiao-Bao. Animăluțul și-a așteptat stăpânul luni întregi. Nu a știut, din păcate, că era singur pe lume, deoarece stăpânul său murise de coronavirus.

Reclamă

Loialitate dincolo de moarte

Cățelul loial a uimit pe toată lumea. El şi-a aşteptat stăpânul în holul unui spital din Wuhan, timp de peste trei luni. Patrupedul a fost dat unui adăpost pentru câini.

Cățelușul Xiao Bao a ajuns la Spitalul Wuhan Taikang, în același timp cu stăpânul său. S-a întâmplat chiar în luna februarie. De atunci, aceasta a fost noua lui casă.

Un cățel și-a așteptat stăpânul 3 luni

Din nefericire, în acel vârf de pandemie, pensionarul a decedat. Tragedia s-a întâmplat  după doar cinci zile. Cățelul Xiao Bao a refuzat să plece acasă. A fost alungat, dar s-a întors. El aștepta stăpânul, să plece împreună, însă acum era doar un cățel al străzii. Nimeni nu se aștepta să vadă suferința unui animal, că un cățel și-a așteptat stăpânul luni.

Din 13 aprilie, după ce Wuhan şi-a ridicat restricţiile de blocare şi supermarketul spitalului s-a redeschis, cățelul a fost îngrijit de comerciantul Wu Cuifen. Acesta l-a hrănit, l-a îngrijit și i-a dat un nume.

„Am observat pentru prima dată câinele mic când m-am întors la muncă la mijlocul lunii aprilie. L-am numit „Xiao Bao”. Acesta este numele pe care i l-am dat. Mi-au spus că proprietarul lui Xiao Bao, un pensionar, a fost internat cu coronavirus. Apoi a murit, dar Xiao Bao nu ştia şi a rămas în spital ”, a spus Wu.

Acum câteva zile, Spitalul Taikang a avut mai multe vizite din partea pacienților care nu sunt bolnavi de COVID. Văzând câinele, aceștia au început să depună plângeri. Nu li s-a părut normal să vadă un animal pe holurile spitalului. Astfel, Xiao Bao avea să rămână fără singura casă care îi mai rămăsese.

Văzând că nu au de ales, asistentele au contactat Asociaţia pentru Protecţia Animalelor Mici din Wuhan. Reprezentanții asociației l-au luat pe cățel.

Loialul Xiao Bao a fost tratat, sterilizat și urmează să ajungă la un nou stăpân. Astfel de întâmplări au avut loc și în România. Amintim de cățelul care a stat ani întregi la poarta stăpânului care murise, dar și de cățelul care nu pleacă de la crucea stăpânului său ucis într-un accident rutier. Aceste animale ne dau dovadă de loialitate și de faptul că înțeleg mai mult decât orice creatură ce înseamnă iubirea față de aproape, iubirea pură și necondiționată.