Secretul tinereții fără bătrânețe a fost dintotdeauna căutat de omenire.

Dacă în trecut se foloseau puținele cunoștințe depre hrană și condiții de trai despre care se considera că pot prelungi viața, în lumea actuală lucrurile stau diferit. Tinerețea este în continuare fenomenul de care mulți dintre oamenii care nu vor să accepte procesul firesc al îmbătrânirii se agață. Diferă însă modul de abordare de acum, față de cel de odinioară. Medicina estetică este acum factorul spre care cei ce își doresc să șteargă ani de pe chip, aleargă cu mare încredere. Totuși, într-un astfel de context al lumii și civilizației actuale ai putea crede că secretul tinereții veșnice a fost descoperit de o civilizație cu care suntem contemporani, însă care trăiește izolată la o altitudine de 3000 de metri? Ei bine, deși pare un adevărat subiect de film, acest lucru este cât se poate de real. O localitate din lume este populată de un număr de oameni restrâns care trăiesc peste 140 de ani și nu se îmbolnăvesc niciodată.

Localitatea situată la 3000 de metri altitudine, în care sătenii nu se îmbolnăvesc niciodată

Locuitorii așezării Hunza au stârnit curiozitatatea la nivel mondial pentru starea de sănătate impecabilă pe care o au, de la naștere și până la maturitatea, dar și spre bătrânețea foarte târzie. Longevitatea lor, precum și lipsa cazurilor de îmbolnăvire de orice natură în rândul locuitorilor acestei zone au reușit să îi suprindă inclusiv pe medici. De altfel, cercetătorii încă studiază fenomenul deși o parte dintre explicațiile acestui fenomen au fost scoase la iveală.

Localitatea sau așezarea mai degrabă care poartă numele de Hunza este localizată în zona de nord a Pakistanului, fiind deseori denumită și „oaza tinereții” inclusiv de cercetători. Situată pe un platou la 3000 de metri altitudine, localitatea Hunza este locul ce pare desprins din altă lume în care oamenii trăiesc mult,în comuniune și mai ales nu știu ce este boala.  Faptul că aceștia trăiesc în medie într 120-140 de ani i-a determinat pe oamenii de știință să analizeze în detaliu fenomenul. Astfel, au fost puse sub lupă nu doar obiceiurile ce țin de alimentație, hidratare, efort fizic ci și aspecte legate de psihicul acestor oameni.

Ce au descoperit oamenii de știință legat de acest popor

Încă de la prima vedere, locuitorii acestei așezări izolate afișează cordialitate, zâmbesc și par extrem de puternici. Aceasta a fost prima descriere făcută de o echipă formată din oameni de știință care au mers personal la fața locului să caute indicii despre acest „oaza tinereții”. Faptul că acești oameni trăiesc departe de griji cotidiene, responsabilități majore, tensiuni sau termene limită, susțin cercetătorii, este cu siguranță un plus care contribuie la sănătatea intelectului lor, dar mai ales a trupului.

Nu consumă carne

Locuitorii din Hanza pun preț pe bogățiile naturii și ocrotesc animalele. De altfel, dieta lor vegetariană este și unul dintre factorii determinanți în prelungirea vieții spun specialiștii. Hrana lor este bazată pe mei, orz și grâu.

Infecțiile, tumorile, bolile autoimune nu există în cazul lor, tor datorită stilului de viață ce ține nu doar de trup ci și de psihic.

Beau apă alcalină cu PH 10

Beneficiile apei alcaline sunt incontestabile, iar locuitorii din Hunza care o consumă sunt dovada vie în acest sens. Asta pentru că aceștia consumă apa dintr-un lac rezultat în urma topirii unui ghețar. Această apă alcalină are un PH de 10.

Conform analizelor cercetărilor, apa alcalină pe care locuitorii din Hunza o consumă ar fi elixirul tinereții acestora.

De altfel, acești oameni care trăiesc în condiții aparte de lumea actuală sunt convinși că au și remediul împotriva cancerului. Acesta ar consta în uleiul de sâmburi de caise pe care ei în consumă regulat.