Somonul este recomandat de toți nutriționiștii, mai ales că poate fi preparat cu ușurință la cuptor sau la grătar. De cele mai multe ori, atunci când somonul este gătit, apar niște pete albe pe el. Te-ai întrebat vreodată ce reprezintă? Ei bine, află că răspunsul te va surprinde total.
Ce reprezintă, de fapt, petele albe de pe somonul gătit
Somonul este extrem de căutat de persoanele care au un stil de viață sănătos, mai ales că nu conține E-uri și aditivi alimentari. Acest tip de pește este sărac în calorii și are numeroase beneficii pentru sănătate, dar și aspectul lui este unul atrăgător.
Culoarea roz-roșiatică îi determină pe mulți să-l cumpere, însă în momentul în care este gătit, pe somon apar pete albe. Însă tu știi ce înseamnă, de fapt, petele albe de pe somonul gătit? Iată de unde provin acestea.
Specialiștii vin cu unele precizări în ceea ce privește petele albe de pe bucățile de somon, după ce a fost preparat termic. Aceste pete albe reprezintă, de fapt, albumină, o proteină care iese la suprafaţa peştelui atunci când somonul se încălzeşte.
Ce este albumina de pe somon
Când peștele este gătit, albumina se înroșește şi apare pe suprafaţa fileului sub foma unor bule albe sau pete. Dar putem consuma albumina?
Experții ne asigură că putem consuma albumina de la suprafața somonului fără probleme, astfel că nu este dăunătoare organismului. Pentru cei care își doresc ca această proteină să nu mai apară pe somon, este recomandat ca pește să nu fie gătit prea repede, adică la temperaturi ridicate.
„Nu este nimic de speriat şi este total sigur să o mănânci, doar este inestetică, aşa cum vedem cu toţii”, a dezvăluit Sarah Farmer, director culinar Taste of Home.