Reclamă
Reclamă

Rapperul american Kanye West, cunoscut pentru numeroasele sale controverse în Statele Unite, se află la Moscova pentru o vizită privată, au anunţat duminică media ruse, transmite AFP, citată de Agerpres.

Muzicienii occidentali au evitat în general Rusia de la începutul ofensivei din Ucraina, în februarie 2022, care a dus la o avalanşă de sancţiuni la adresa Moscovei şi la o criză gravă în relaţiile cu Occidentul.

„Kanye West este la Moscova! Este o veste excelentă, el se află în centrul capitalei”, a anunţat producătoarea Iana Rudkovskaya, citată de agenţia de presă de stat TASS.

Reclamă

Ksenia Sobciak, o fostă candidată la preşedinţia Rusiei, a postat pe Telegram o scurtă înregistrare video care, potrivit ei, îl arată pe rapperul american pe acoperişul celebrului centru comercial GOUM, privind spre Piaţa Roşie.

Potrivit lui Sobciak, Kanye West s-ar afla la Moscova pentru a „sărbători cea de-a 40-a aniversare a prietenului său Gosha Rubchinskiy”, un designer rus la modă.

Kanye West şi-a exprimat în trecut admiraţia pentru preşedintele rus, Vladimir Putin, şi a provocat controverse în SUA după ce, printre altele, l-a elogiat pe Adolf Hitler.

Artistul, cunoscut pentru brandul său Yeezy, a devenit un paria al show-business-ului după ce a făcut o serie de remarci antisemite, în 2022, notează AFP. Mai multe mărci, printre care Adidas, Gap şi Balenciaga, au rupt legăturile cu el.

Kanye West se află acum la Moscova, stârnind noi controverse, în contextul evitării Rusiei de către artiştii occidentali de la începerea conflictului din Ucraina.

Reclamă
Share.
© 2024 Editura Substantial SRL – substantial.ro