J.K. Rowling, creatoarea lui Harry Potter numită femeie ușoară. se pare că declarațiile scriitoarei au fost supuse dezbaterilor activiștilor trans-sexuali. Aceasta a susținut că sexul este un dat biologic. Din păcate convingerile sale cu privire la deciziile naturii nu sunt asentimentul omului nou. J.K. Rowling a fost convinsă că declarația ei nu ar trebui să deranjeze pe nimeni. Motiv pentru care a decis să prezinte cazul unei femei care a decis să ducă în fața unui judecător pentru a i se spune faptul că nu este greșit să crezi că  sexul este determinat biologic. Se pare că o asemenea declarație încalcă legea.

Reclamă

Mai departe scriitoarea a povestit modul în care a fost linșată în online. Ba chiar mai mulți oameni au spus că i-au incendiat cărțile. Una dintre persoanele care au răspuns agresiv, a susținute că le folosește drept îngrășământ.

Reclamă

J.K. Rowling, creatoarea lui Harry Potter și identitatea de gen

„Pe tot parcursul perioadei în care căutăm să învăț cât mai multe despre acest subiect, am primit nenumărate acuzații și amenințări pe pagină mea de Twitter, venite din partea activiștilor comunității trans-sexuale. Toate acestea au început de la un simplu like. Când a început să mă intereseze chestiunea identității de gen și cea a trans-sexualității, am început să fac capturi de ecran comentariilor care mă interesau că, ulterior, să cercetez mai îndeaproape argumentele și problemele ridicate de aceștia. Într-o zi am dat din neatenție like unui comentariu. Acel like a fost luat drept dovadă rea-voinței mele și din acel moment a început am început să fiu hărțuită.” J.K. Rowling, sursa: marginaliaetc.ro

Aceasta spune că a rezonat foarte mult cu teoria identității de gen. Spune că și-a amintit foarte mult de perioada adolescenței, când nu se identifica drept o persoană de gen feminin. Faptul că, din punct de vedere mental, se simțea în totalitate asexuală. Spune că a făcut legătura cu un personaj al scriitoarei feministe Simone de Beauvoir.

„Este perfect natural ca femeia viitorului să se simtă indignată de limitele pe care le impune sexul ei. Adevărata întrebare nu este de ce ar trebui să le respingă; problema este mai degrabă să înțeleagă de ce le acceptă. ” Simone de Beauvoir în traducerea Iuliei Nedelcu.