Marea ne cheamă la ea cu preţuri ridicate! Anul acesta, prețurile au crescut destul de mult la cazare și mâncare, motiv pentru care au pus pe fugă tot mai mulți români, care au ales să se relaxeze în afara țării.

Pentru cei care, totuși, aleg să meargă pe litoralul românesc, trebuie să știe că prețurile au explodat, în special la mâncare. Iată cât a ajuns să coste o ciorbă în această perioadă. 

Prețurile la mâncare au explodat pe litoralul românesc

Un sejur pe litoralul românesc a ajuns să fie mai scump decât în alte stațiuni luxoase din afara țării. Turiștii sunt dezamăgiți de prețurile mari la mâncare și cazare. Astfel, cei ce fac o astfel de alegere, trebuie să se pregătească să scoată foarte mulți bani din buzunar, mai ales dacă vor să savureze o ciorbă bună.

De exemplu, la Vadu, în județul Constanța, o ciorbă a ajuns să coste aproximativ 57 de lei, destul de mult pentru unii români care trăiesc din salariul minim pe economie.

Ministrul Turismului, Daniel Cadariu, a oferit și unele explicații privind prețurile mari de pe litoralul românesc. Politicianul a explicat că a fost și el la mare, în luna iunie, însă prețurile erau decente la vremea respectivă.

„Am fost prezent pe Litoral la începutul lunii iunie. Am și stat câteva zile acolo cu familia după ce am avut acea acțiune oficială. La acel moment, cel puțin, lucrurile erau în regulă.

Suntem într-o economie de piață și ar trebui să funcționeze cererea și oferta și probabil în linii mari și funcționează.

Acolo unde sunt exagerări, fie în alimentație publică sau cazare, clienții, turiștii vor reacționa. Pe de altă parte, constatăm cu toții realități internaționale – criză economică, perioadă post-pandemică, creșteri de prețuri la utilități…

Nu zic neapărat că toate, dacă sunt astfel de prețuri exagerate, ar fi justificate, dar sunt și explicații pentru prețuri mai mari, cel puțin comparativ cu perioada similară a anului trecut”, a spus ministrul Turismului, Daniel Cadariu, conform Antena 3.