Ion Țiriac a vorbit despre eșecul României privind aderarea la Spațiul Schengen. Pe cine învinovățește omul de afaceri. 

Miliardarul Ion Țiriac a vorbit despre eșecul României în ceea ce privește aderarea la spațiul Schengen. Vinovații pentru eșecul țării sunt politicienii, este de părere afaceristul. El acuză că niciun reprezentant al clasei politice din România nu a mers la Bruxelles pentru a prezenta poziția corectă a țării noastre. 

Niciun politician din România, indiferent de partidul din care face parte, nu a explicat clar, la Bruxelles, ce rol are România în zona geopolitică, în vecinătatea Rusiei, spune miliardarul. 

Ion Țiriac a găsit vinovații pentru eșecul României privind aderarea la spațiul Schengen

„Nu am reușit în toți ăștia 32 de ani să găsim pe cineva să stea drept așa și să se ducă la Bruxelles, să spună: «Noi suntem români. Schengen? Uite, Schengen, fratele meu, pentru că noi suntem granița Europei! Nu mă bagi pe mine în Schengen că nu vrea Olanda!» Păi să vină Olanda să stea vecină cu rușii și cu ucrainenii și cu toată treaba asta!”, a declarat Ion Țiriac, conform prosport.ro.

Ion Țiriac a reacționat dur după eșecul României pe Schengen. Miliardarul a găsit vinovații
Social media

De ce nu a intrat România în Schengen

Inițial, nici Olanda și Suedia nu voiau să voteze pozitiv pentru aderarea României la Schengen. Ulterior, cele două țări și-au schimbat votul din negativ, în pozitiv. Singura țară care s-a impus intrării României în Schengen a fost Austria. Motivul pentru care politicienii acestei țări au decis să voteze împotriva, a fost unul clar: migrația ilegală. 

Mai exact, cancelarul austriac a spus că atât România, cât și Bulgaria, sunt țări care trebuie să își întărească securitatea la punctele de frontieră. Conform acestuia, cele două țări permit imigranților să intre ilegal în Europa.  Austria a anunțat că ar putea vota pozitiv pentru intrarea României în spațiul Schengen în primăvara anului 2023. În ceea ce îi privește pe bulgari, aceștia ar putea primi un vot pozitiv în toamna anului viitor. 

În urma eșecului care s-a înregistrat la Consiliul JAI, politicienii din România au fost criticați dur. Mai mult decât atât, liderul AUR, George Simion, i-a cerut demisia premierului Nicolae Ciucă. 

Share.

Tânăr jurnalist de 25 de ani, absolventă a Facultății de Litere din Craiova, promptă atunci când vine vorba de redactarea articolelor de calitate, Mădălina a mai profesat în domeniu pentru cunoscute publicații din branșă. Iubește autenticitatea și este mereu la curent cu tot ceea ce se întâmplă în domeniul pe care a ales să-l urmeze. Este dinamică, informată și gata să facă față oricărei provocări, indiferent cât de dificilă pare.