Este oficial! După lungi așteptări, România a aflat astăzi verdictul legat de aderarea în spațiul Schengen. Din nefericire, opozanții noștri, Olanda și Austria și-au menținut poziția legat de posibila extindere a spațiului comunitar.

România nu intră în Schengen

S-au creat scenarii, au fost date asigurări și totodată s-au strâns numeroase speranțe legate de această zi. Intrarea României în spațiul Schengen a fost supusă votului în cadrul Consiliului JAI. Din nefericire, țara noastră nu a reușit să obțină unanimitate de voturi în acest sens. Clasa politică,  precum și românii de rând au așteptat cu sufletul la gură acest moment.

Alături de Bulgaria, România a fost respinsă de pe lista oficială a spațiului comunitar.Statele care s-au opus aderării noastre la spațiul Schengen sunt Austria și Olanda.

Citește și:

Descoperă importanța și protecția mărcii înregistrate

Cum Scădem Rapid Colesterolul – Cel Mai Mare Dusman al Sănătății Românului

Bana Vanga, previziuni sumbre pentru 2024! Dezastrele cu care ne-am putea confrunta în noul an

Este o umilință profundă la adresa poporului român„, a exclamat europarlamentarul USR, Vlad Botoș.

Reprezentații celor două state și-au exprimat vehement legat de intrarea țării noastre în politica respectivă.

Sursa: Social media

Europarlamentarii români dau vina pe „cuplarea” României cu Bulgaria

Europarlamentarii români care au luat parte astăzi la întrunire și-au exprimat dezamăgirea legată de acest context. Oficialii sunt de părere că una dintre principalele elemente care au condus la acest deznodământ ar fi cuplarea României cu Bulgaria. Mai exact, austriecii nu vor să distingă faptul că țara noastră și vecinii bulgari avem politici publice diferite.

De altfel, majoritatea europarlamentarilor din România prezenți astăzi în cadrul ședinței oficiale nu văd cu ochi buni lipsa de susținere europeană care a fost reliefată astăzi. Totodată, aceștia sunt de părere că decizia de astăzi este o palmă umilitoare peste obrazul României.

Ce soluții ar trebui abordate?

Deși situația este una fără precedent, unii dintre politicienii români susțin că ar trebui schimbată urgent reprezentarea noastră la nivel european.

Deși situația este una fără precedent, unii dintre politicienii români susțin că ar trebui schimbată urgent reprezentarea noastră la nivel european.