Despre Mircea Geoană, secretarul general adjunct al NATO, se știu multe. Totuși, bărbatul și-a ținut departe de ochii lumii familia. 

Mircea Geoană este un politician cunoscut la noi în țară. Acum, bărbatul ocupă funcția de secretar general al NATO. De asemenea, este candidatul ideal al social-democraților pentru alegerile la președinția țării din 2024. 

Deși despre Mircea Geoană se cunosc multe lucruri, acesta a avut grijă mereu să îți țină departe familia de ochii presei. Deși atât el, cât și soția acestuia, Mihaela, au avut o viață profesională plină de succes, acest lucru a avut și câteva dezavantaje: dorul de copii.  

Ana Maria și Alex Geoană au studiat cursurile Școlii Americane din București. După ce a încercat o perioadă să își facă o carieră în modă, Ana Maria a decis să urmeze studiile Facultății de Medicină din cadrul Universității Pennsylvania.  

Ce studii are la bază fiica lui Mircea Geoană

În urmă cu doi ani, Mircea Geoană a vorbit despre relația pe care o are cu fiica sa. Într-un interviu pentru Viva, oficialul declara că atunci când vorbește la telefon cu fiica sa uită de orice grijă.  

Informații personale despre Mircea Geoană! Cum arată și cu ce se ocupă copiii politicianului

„Din păcate, deocamdată nu are de gând să se întoarcă în România, își dorește să rămână să lucreze acolo. Acolo însemnând numai Los Angeles, cu toate că a studiat pe Coasta de Est, dar e foarte atrasă de California. Ceea ce se întâmplă acolo în domeniul comunicării e din altă epocă. Ar vrea să lucreze acolo măcar un an sau doi, să învețe și apoi poate vine în România”, spunea Geoană la acel moment.

Anul acesta, în august, Ana-Maria a făcut o petrecere de logodnă în România, la Palatul Mogoșoaia. Se pare că nunta va avea loc anul viitor, în Veneția, iar de acest eveniment se vor ocupa părinții lui Garret, viitorul soț al Anei Maria Geoană. 

Alexandru Geoană, leit tatăl său

Alexandru Geoană a terminat în anul 2016 studiile unei școli de business în New York. Acesta a lucrat timp de patru ani consultant la o firmă din SUA. Ulterior, la începutul pandemiei de coronavirus, bărbatul a revenit în România, unde a devenit asociatul unei companii de investiții. 

CITEȘTE ȘI: FOTO Mircea Geoană, de nerecunoscut! Secretarul adjunct al NATO suferă de o boală gravă

Soția lui Mircea Geoană a declarat că fiul ei este leit tatăl lui, iar Ana seamănă cu ea. Totuși, arhitect de meserie, Mihaela Geoană spune că este mulțumită de cum și-au crescut copii, însă își reproșează că nu a petrecut mai mult timp cu ei în anumite perioade. 

Studiile copiilor în străinătate au costat scump. Potrivit B1.ro, studiile Anei și ale lui Alex, inclusiv liceul, între 2010 și 2015, au fost plătite de bunici.  

Informații personale despre Mircea Geoană! Cum arată și cu ce se ocupă copiii politicianului

Socrul lui Mircea Geoană, Ion Costea, plătea taxele pentru băiat, iar Elena Geoană, mama lui Mircea Geoană, plătea taxele pentru Ana Maria. 

Mircea Geoană, grav bolnav

În anul 2015, Mircea Geoană a scris în declarația de avere că socrul lui a scos din buzunar suma de 25.176 de dolari, plus alți 7.937 de euro pentru studiile băiatului. Elena Geoană a plătit suma de 22.800 de euro pentru nepoata ei. 

În total, în cinci ani de zile, adică din 2010 până în 2015, studiile băiatului au fost 154.420 de euro și 166.937 de dolari, adică o sumă de aproximativ 300.000 de euro. 

În prezent, Mircea Geoană se confruntă cu probleme grave de sănătate. Politicianul a fost diagnosticat cu o boală gravă, mai precis, cancer limfatic. A urmat un tratament cu citostatice care l-au schimbat radical în ultimele luni, în ceea ce privește aspectul fizic. Cu toate acestea, se pare că tratamentul a dat roade, fiindcă Geoană își vede în continuare de locul de muncă și participă la diferite activități. 

Share.

Tânăr jurnalist de 25 de ani, absolventă a Facultății de Litere din Craiova, promptă atunci când vine vorba de redactarea articolelor de calitate, Mădălina a mai profesat în domeniu pentru cunoscute publicații din branșă. Iubește autenticitatea și este mereu la curent cu tot ceea ce se întâmplă în domeniul pe care a ales să-l urmeze. Este dinamică, informată și gata să facă față oricărei provocări, indiferent cât de dificilă pare.