Fostul ministru al Muncii, Violeta Alexandru, în prezent deputat al Forței Dreapta, a dezvăluit cu cât vor crește pensiile din România, începând cu anul 2023. În opinia fostului liberal, social-democrații își doresc ca sub conducerea Guvernului Nicolae Ciucă să nu se facă creșterile de pensii, ci doar să o facă ei în anul 2024, pentru câștiga electorat. 

Violeta Alexandru a declarat că de la începutul anului 2023, pensiile din România vor fi majorate 11 %. Fostul ministru al Muncii consideră că acest procent nu va fi majorat, deoarece social-democrații nu își doresc, momentan, acest lucru. 

Cu cât vor crește, de fapt, pensiile în România

În cadrul unei emisiuni TV, Violeta Alexandru a fost întrebată ce părere are despre declarațiile făcute de liderul PSD, Marcel Ciolacu, care a spus că pensiile trebuie să crescă cu 40%. 

Citește și:

Descoperă importanța și protecția mărcii înregistrate

Cum Scădem Rapid Colesterolul – Cel Mai Mare Dusman al Sănătății Românului

Bana Vanga, previziuni sumbre pentru 2024! Dezastrele cu care ne-am putea confrunta în noul an

„Mi se pare incredibil tupeul lui Marcel Ciolacu, cel care spunea că trebuie să crească pensiile cu 40% imediat, imediat cum vine PSD la guvernare – și care PSD văd acum că își face un calcul, ia în considerare și procentul de 14% pe care Guvernul l-a făcut în 2020, sub conducerea lui Ludovic Orban, le ia și pe acelea în considerare și le pune tot în contul PSD, povestește cum ar mai fi de crescut cu 10% – 11%”, a răspuns deputata.

Informația dimineții despre majorarea pensiilor! Iată câți bani se vor da din 2023. Un fost ministru a spus adevărul Pixabay

Pe de altă parte, Violeta Alexandru este de părere că social-democrații nu vor majora pensiile cu mai mult de 10, 11 % fiindcă aceștia își doresc ca pensiile să nu crească mult atât timp cât premier este un politician din partea PNL. Pe de altă parte, PSD vrea să majoreze veniturile bătrânilor abia în anul 2024. 

„PSD este un munte de cinism”

Violeta Alexandru îi acuză pe social democrați de cinism, considerând că aceștia ignoră greutățile prin care trec bătrânii de un an încoace, sau că oamenii au ajuns în pragul disperării. Din punctul său de vedere, lucrurile sunt simple. Calculele celor din PSD sunt exclusiv electorale și probabil creșterea pensiilor va fi făcută atunci când ei vor fi la guvernare, an în care se vor face și alegeri. 

„Ăsta este PSD, ăsta este PSD, un munte de cinism și de ipocrizie. Niciodată nu le-a păsat de pensionari. Ținta lor este exclusiv o creștere care nici măcar nu e corectă pentru cei care au muncit toată viața”, a mai spus ea. 

Întrebată la B1 TV cu cât ar trebui să crească pensiile, într-un mod corect, Violeta Alexandru spune că un procent normal ar fi de 18%- 19%.