Ministrul Muncii, Marius Budăi, a vorbit încă o dată despre creșterea salariului minim pe economie. 

Social-democratul Marius Budăi a anunțat că a decis, împreună cu Marcel Ciolacu și Nicolae Ciucă, începerea discuțiilor cu partenerii sociali despre un salariu minim adecvat. Oficialul a dat vestea conform căreia salariul minim în țară ar putea fi majorat până la valoarea de 3.000 de lei brut. Această creștere ar putea fi aplicată de la 1 ianuarie 2023. 

Marius Budăi a spus clar: Pensiile și salariile vor crește

Social-democratul a declarat că în PSD deja s-a făcut o analiză importantă, s-a discutat li s-au făcut calcule în ceea ce privește propunerea formațiunii de mărire a salariului minim pe economie. Budăi a spus că social-democrații se vor duce și în coaliție cu propunerea de mărire a salariului minim pe economie cu 3.000 de lei.  

„Ne dorim să se întâmple de la 1 ianuarie 2023 și am luat în calcul acest mecanism, care a condus la acea cifră de 3.000 de lei brut. Noi ne dorim ca din acei 3.000 de lei brut să păstrăm cei 200 de lei pe care deja i-am pus la dispoziția mediului de afaceri și să nu fie taxați și restul să meargă conform reglementărilor din Codul Fiscal (…). Ce am propus noi cu 3.000 de lei este exact în spiritul acestei Directive și practic, asta susținem”, a declarat Marius Budăi, potrivit Mediafax.

Discuții importante în Coaliția de guvernare

Oficialul a mai anunțat că a discutat cu președintele partidului din care face parte, Marcel Ciolacu, dar și cu premierul Nicolae Ciucă. Cei trei oficiali au ajuns de comun acord la demararea unui dialog social cu partenerii privind un salariu minim adecvat în România de la începutul anului viitor. 

De asemenea, Budăi apreciază că majorare a salariului minim în România va avea consecințe pozitive asupra angajaților, dar și asupra angajatorilor. 

CITEȘTE ȘI: Vestea zilei de la Nicolae Ciucă despre pensii și salarii! Premierul a spus adevărul 

Încă o veste bună de la Marius Budăi! Salarii și pensii mai mari din 2023 pentru toți românii
arhivă presă

„Din punctul meu de vedere, doar pozitive, pentru toate părțile, pentru că haideți să fim conștienți asupra contextului social și economic din această perioadă. Eu cred că o relație de respect și onestitate între angajați și angajatori este ghidată și de nivelul câștigului și mai ales de ceea ce în România din păcate încă avem și anume sărăcie în muncă”, a mai explicat Marius Budăi. 

Ce spune premierul Nicolae Ciucă 

Și premierul Nicolae Ciucă a vorbit despre majorarea salariului minim în România. Oficialul a declarat că este cât se poate de posibil ca începând cu anul 2023 să crească salariul minim și pensia în România. Totuși, serios de fel, Ciucă a explicat că aceste date vor fi făcute publice după ce se va finaliza proiecția bugetului pe anul 2023. 

„Este cât se poate de posibil, există voința politică atât a PNL cât și a PSD, astfel încât să putem să luăm o astfel de decizie”, a declarat Nicolae Ciucă. 

Distribuie

Tânăr jurnalist de 25 de ani, absolventă a Facultății de Litere din Craiova, promptă atunci când vine vorba de redactarea articolelor de calitate, Mădălina a mai profesat în domeniu pentru cunoscute publicații din branșă. Iubește autenticitatea și este mereu la curent cu tot ceea ce se întâmplă în domeniul pe care a ales să-l urmeze. Este dinamică, informată și gata să facă față oricărei provocări, indiferent cât de dificilă pare.