Premierul României, Nicolae Ciucă, a vorbit despre creșterea salariilor și a pensiilor în România. 

Premierul Nicolae Ciucă a vorbit despre creșterea pensiilor și a salariilor de la 1 ianuarie 2023. Oficialul spune că există voință politică în coaliție, atât în PNL cât și în PSD, pentru majorarea salariului minim și a pensiilor. 

Oficialul din PNL a vorbit și despre prețul carburanților. Reamintim că în urmă cu trei luni, guvernul a decis să subvenționeze cu 50 de bani prețul carburanților. Aceștia au anunțat că măsura este valabilă până la finalul lunii septembrie. Suntem la mijlocul primei luni de toamnă, însă oficialii nu au luat o decizie privind carburanții. 

Nicolae Ciucă, despre prețul carburanților: Vom lua o decizie!

Vestea bună vine tot de la companii. De exemplu, Petrom, a anunțat scăderea prețurilor carburanților cu 15 bani. Din păcate, deși prețurile scad, în continuare sunt uriașe pentru salariile pe care le primesc românii.  

Întrebat ce se va întâmpla cu prețul carburanților și dacă guvernul va menține subvenționarea, Nicolae Ciucă a precizat că va fi luată o decizie în acest sens până la finalul lunii septembrie. Oficialul a precizat că această măsură a fost bună și a funcționat de a doua zi după ce a fost luată. 

CITEȘTE ȘI: Marius Budăi a făcut anunțul mult așteptat! Milioane de români, în culmea fericirii

În prezent, însă, specialiștii trebuie să analizeze cum evoluează prețurile carburanților, care este evoluția prețului la petrol, pe piața internațională, și abia apoi va fi luată o decizie. 

Vestea zilei de la Nicolae Ciucă despre pensii și salarii! Premierul a spus adevărul
Colaj Substantial

Românii ar putea primi vouchere sociale și în 2023

În final, premierul Nicolae Ciucă a vorbit și despre măsura voucherelor sociale de 50 de euro. Oficialul a anunțat că este posibil ca această măsură de ajutor social să fie prelungită. Reamintim că guvernul a luat mai multe măsuri pentru a sprijini românii în această perioadă în care prețurile cresc enorm de mult, iar oamenii, pur și simplu, nu se mai ajung cu banii. Astfel, oamenii cu venituri mici, inclusiv bătrânii cu pensii sub 1.500 RON, au primit vouchere sociale în valoare de 50 de euro, pe lângă alți bani. 

Nicolae Ciucă precizează că guvernanții trebuie să acopere, pe de o parte, rata de creștere a inflației, iar de cealaltă parte trebuie să se asigure că cetățenii vulnerabili cu salarii mici cu pensii mici sunt ajutați. 

Premierul a anunțat că o astfel de măsură ar urma să fie luată și în anul 2023. 

Distribuie

Tânăr jurnalist de 25 de ani, absolventă a Facultății de Litere din Craiova, promptă atunci când vine vorba de redactarea articolelor de calitate, Mădălina a mai profesat în domeniu pentru cunoscute publicații din branșă. Iubește autenticitatea și este mereu la curent cu tot ceea ce se întâmplă în domeniul pe care a ales să-l urmeze. Este dinamică, informată și gata să facă față oricărei provocări, indiferent cât de dificilă pare.