După câteva zile în care s-a derulat pelerinajul Sfintei Parascheva, credincioșii ortodocși o sărbătoresc astăzi pe care căreia se roagă pentru pace și sănătate. Momentul a fost pregătit temeinic, într-un decor impresionant de flori.
Orașul Iași a îmbrăcat haine de sărbătoare
Sfânta Cuvioasă Parascheva este prăznuită an de an pe data de 14 Octombrie. Înainte cu câteva zile însă credincioșii pornesc într-un pelerinaj la Sfintele Moaște ale acesteia.
Racla care le conține este așezată spre închinare în curtea Catedralei Mitropolitane din Iași. În ultimele zile sute de mii de credincioși au ajuns în fața raclei cu moaștele sfintei. Oamenii din toate colțurile țării s-au rugat pentru sănătate, pace, bunăstare.
Citește și
Cei mai mulți dintre ei își pun toată nădejdea în ajutorul sfintei.
Pentru un astfel de moment, orașul Iași a îmbrăcat haine de sărbătoarea. Drumul de acces spre catedrală a fost umplut cu flori. De altfel, baldachinul unde se află Moaștele Sfintei Parascheva este de asemenea impresionant.
Și în Capitală, dar și în țară, bisericile care poartă hramul Sfintei Parascheva poartă veșmântul sărbătorii aparte.
Slujbele care au loc cu ocazia acestei sărbători au început deja de la primele ore ale dimineții. După Acatistul Sfintei Cuvioase Parascheva, preoții vor oficia Sfânta Liturghie. Pentru un astfel de moment unic în an sunt așteptați și astăzi zeci de mii de pelerini care să se închine la moaște.
Sfânta Parascheva face minuni
Credincioșii ortodocși se roagă la Sfânta Parascheva pe care o consideră făcătoare de minuni. De altfel, nu puțini sunt cei care au mărturisit că au simțit ajutorul sfintei în viețile lor.
În mediul online, numeroase persoane au mărturisit că și-au găsit vindecarea după ce s-au rugat Sfintei Parascheva.
Credincioșii sunt îndrumați să nu spele astăzi sau să facă alte treburi în gospodărie.
În unele zone ale Moldovei cu ocazia acestei sărbători, credincioșii împart turte de casă pregătite în cuptorul cu vatră.