Orașul Iași este astăzi plin de pelerini adunați din toate colțurile țării. Unii dintre credincioși au parcurs sute de kilometri pentru a ajunge să de închine la moaștele Sfintei Parascheva și a participa la liturghia oficiată astăzi de un sobor de preoți. Pentru a participa la evenimentul religios, cei prezenți au de respectat un set de reguli clare impuse de autorități.

Incidența de infectare cu COVID în Iași este de 10,17 la mie

   Credincioșii ortodocși o sărbătoresc astăzi pe „Ocrotitoarea Moldovei” sau Sfânta Parascheva. Ca în fiecare an, racla cu moaștele acesteia a fost scoasă din incinta Catedralei  din Iași și așezată în curtea edificiului spre închinare în ultimele două zile. Astăzi are însă loc slujba principală sau oficierea Sfintei Liturghii oficiată de un sobor de preoți. Pentru momentele de rugăciune care au început cu puțin după ora 09:30, au fost pregătite o serie de reguli pe care pelerinii trebuie să le respecte.Oamenii legii sunt prezenți în zonă pentru a asigura respectarea acestora. Toți cei care ajung în zona respectivă au obligația de a purta masca de protecție. Cei care  nu au mască vor primi din partea autorităților una.


De asemenea au fost formate culoare de acces pe care pelerinii au voie să treacă pe rând pentru a ajunge să se închine la racla cu moaștele Sfintei pe care o celebrează astăzi. Oamenii legii se asigură că nu se formează grupuri mari de persoane astfel încât regula distanțării sociale de minim 2mp să fie respectată întocmai.
Totodată, în zonă au fost amplasate și ecrane mari pe care slujba va putea fi urmărită și de la distanță.Oficierea Sfintei Liturghii poate fi vizionată și în direct pe internet.

Incindența infectării cu SARS-COV2 în Iași a ajuns conform statisticilor oficiale la cifra de 10.17 la mie.Incindența infectării cu SARS-COV2 în Iași a ajuns conform statisticilor oficiale la cifra de 10.17 la mie. Autoritățile îndeamnă în continuare atât locuitorii cât și pelerinii ajunși la Iași cu ocazia evenimentului religios să respecte regulile de prevenție împotriva răspândirii coronavirusului.