Reclamă
Reclamă

Simți că al tău creier  este destul de adaptabil la detalii și tinde întotdeauna să găsească elementele mai fine într-un obiect, mai degrabă decât să arunce o privire? 

Simți că ești mai vigilent la lucrurile pe care alții nu le pot vedea și te trezești să aduci o explicație extraordinară lucrurilor care îi uimește pe oameni? În acest caz, o iluzie optică complicată ar putea fi lucrul potrivit pentru a vă testa creierul.

Descoperă cele 13 fețe umane

Există 13 fețe în această imagine care arată ca un teren muntos cu doi călăreți la vedere. Această iluzie optică a fost creată de Bev Doolittle și este cunoscută în mod popular drept „Pădurea are ochi”.

Reclamă

Dintre cele 13 fețe ascunse, aceste patru fețe sunt destul de proeminente. Sunt ușor de observat de mulți oameni care fac testul. Motivul pentru care aceștia văd mai întâi aceste imagini se poate datora parțial locației lor, care este spre centru și, de asemenea, din cauza dimensiunii acestor imagini. Ori de câte ori vedem o imagine, ochii noștri prind mai întâi obiectele din centru și, evident, acele imagini care sunt mai mari ca dimensiuni vin mai întâi în viziunea noastră

Aceste două fețe, diferite ca mărime, vin alături de viziunea noastră. Deși cea de extremă dreaptă este mai mare ca dimensiune, din cauza locației sale în imagine, privirea noastră nu remarcă prezența sa. Există patru fețe în partea de sus a imaginii fuzionate în copaci. Ochii, nasul și buzele fețelor sunt vizibile doar atunci când privești atent prin pădurea deasă. Fețele 12 și 13 sunt încorporate în alte fețe și elemente, ceea ce face dificil să fie observate.

Doar 42% dintre cei care au făcut testul au reușit să descopere cele 13 fețe umane din această imagine. Așadar, dacă te numeri printre acestea trebuie să fii mândru pentru că ai un simț al vederii foarte dezvoltat.

Reclamă
Share.

Sunt Sebastian și încă de mic visam să învăț tainele jurnalismului și ale televiziunii. Am absolvit Facultatea de Jurnalism și Științe ale Comunicării din cadrul Universității Alexandru Ioan Cuza din Iași, iar acum, zic eu, sunt pregătit să vă aduc cele mai prospete știri din domenii diverse.

© 2024 Editura Substantial SRL – substantial.ro