Google intenționează să investească o sumă uriașă într-un hub de date din Polonia. Și Microsoft va face o investiție uriașă în țară.

Google investiție uriașă în Polonia

„Regiunea Google Cloud din Varșovia este cea mai mare investiție în acest tip de infrastructură din Polonia”, a declarat Magdalena Dziewguc, directorul de dezvoltare a afacerilor Google Cloud pentru Polonia și regiune, potrivit publicației poloneze Puls Biznesu.

Deși nu a furnizat o sumă specifică pentru investiție, Puls Biznesu a spus că aceasta va fi între 1,5 și 2,0 miliarde de dolari. Dziewguc a spus că proiectul va fi operațional până la începutul anului viitor. Google mai are centre de date în Finlanda, Olanda, Irlanda și Belgia.

Microsoft a anunțat în mai că va investi un miliard de dolari în Polonia. Pentru a-și extinde operațiunile, inclusiv crearea unui nou hub regional de date cloud computing.

Ambele investiții vin într-un moment crucial pentru economia poloneză. Deoarece de când cu pandemia  țara UE cu 38 de milioane de locuitori se confruntă cu prima recesiune de la prăbușirea comunismului în urmă cu trei decenii.

Google și Microsoft sunt printre liderii mondiali în furnizarea de servicii cloud. O industrie în valoare de sute de miliarde de dolari. Pe lângă faptul că tarifează serviciul. Operatorii de cloud sunt capabili să recolteze cantități uriașe de date și să deschidă multe alte fluxuri de venituri.

Keen o noua aplicație

Recent, Google a anunțat lansarea unei noi rețele sociale Keen, creată de Area 120 de la Google.  Un tip experimental de sistem în care utilizatorii pot crea un „Keen”. Cu un set de cuvinte cheie pentru interesele lor. Aceste „Keens” regăsesc automat „resurse” (pagini web și articole și altele) pentru utilizator la intervale de timp setate de utilizator. Puteți, de asemenea, „colabora” la un Keen.

Serviciul folosește inteligența artificială și învățarea mașinii cum să identifice conținutul care se potrivește cu interesele tale. Prin urmare, Google poate utiliza Keen pentru a colecta mai multe date despre utilizator din cauza activității sale.

Utilizatorii Pinterest își vor da imediat despre ce este vorba cu aplicația Keen.