Partajarea nu este ușoară. Este dificil să mutați pozele dintr-o rețea socială în alta sau să le stochezi. Acum, Facebook și Google au simplificat copierea fotografiilor de pe Facebook în Google Photos.

Pozele de pe Facebook pot fi copiate în Google Photos

Acesta este primul pas al unui proiect open-source, Data Transfer Project, pentru a facilita schimbul de fotografii și alte date între platformele Apple, Google, Facebook, Microsoft și Twitter.

Obiectivul este de a facilita controlul datelor pentru utilizator. Odată finalizat, dacă te-ai săturat de Facebook, poți să-ți transferi toate fotografiile, mesajele și fișierele.

Când transferați fotografii sau videoclipuri, le puteți copia numai pe acele pe care le-ați pus pe Facebook. Cu acest nou instrument, nu puteți transfera pozele în care apăreți, dar care au fost postate de alte persoane.

Deocamdată, doar fotografiile de pe Facebook pot fi transferate în Google Photos. Orice cont Google are 15 GB de stocare. Google Photos poate stoca imagini cu rezoluție de până la 16 megapixeli. De asemenea, vine cu un instrument de organizare și editor foto integrat.

Cum le puteți copia?

Pentru a muta imaginile de pe Facebook în Google Photos, intrați pe Facebook la Setări > “Informațiile tale Facebook” > “Transfer o copie a pozelor sau a videoclipurilor tale”.
După ce ați făcut acest lucru, vi se oferă o „alegere” în care vă puteți transfera fotografiile sau videoclipurile (alegeți destinația). Desigur, deocamdată, singura ta alegere este Google Photos.

De asemenea, trebuie să fiți conectat pe contul de Google și să acordați permisiunea Facebook să adauge în biblioteca Google Foto. În cele din urmă, faceți clic pe Confirmare transfer, iar apoi așteptați să se finalizeze. Sau dacă vreți ceva mai simplu intrați direct pe facebook.com/dtp.

Acest instrument este util, mai ales dacă v-ați săturat de Facebook și doriți să ștergeți contul. Sau în cazul în care ați uitat parola sau v-a fost spart contul și nu mai aveți acces. Așa toate pozele postate pe Facebook, le veți găsi în Google Foto.