Autopsia independentă solicitată de familia lui George Floyd a arătat că bărbatul și-a pierdut viața ca urmare directă a agresiunii la care a fost supus.

Potrivit raportului independent George Floyd și-a pierdut viața din cauza asfixierii. Autopsia a fost realizată de dr. Allecia Wilson și de Michael Baden. Cei doi au efectuat și  autopsia în cazurile lui Eric Garner și Michael Brown care au fost uciși și ei de polițiști.

Autopsia independentă arată că George Floyd a murit prin asfixiere

George Floyd a fost ucis de „asfixie din cauza compresiunii gâtului și a spatelui”. Se arată într-un raport al unui examinator medical independent lansat luni.

Experții angajați de familia lui Floyd au descoperit că „presiunea susținută pe partea dreaptă a arterei carotide a împiedicat fluxul de sânge în creier. Iar greutatea de pe spatele său i-a împiedicat capacitatea de a respira”, potrivit unui comunicat al avocaților rudelor.

Floyd, un bărbat de culoare în vârstă de 46 de ani, a murit la Minneapolis. Pe 25 mai, după ce un polițist a îngenuncheat peste gâtul lui de 9 minute, el a strigat: „Nu pot respira”. Se pare că și alți doi ofițeri au îngenuncheat pe spatele său în timpul întâlnirii oribile, care a fost prinsă pe videocameră.

Rezultatele celor două autopsii diferă

Anterior, autopsia preliminară realizată de către biroul medical al examinatorului din Hennepin a susținut că Floyd a murit din cauza efectelor combinate ale restrângerii, posibile intoxicații și probleme de sănătate preexistente, inclusiv boli de inimă, au declarat oficialii din Minnesota.

Nu au existat „descoperiri fizice care să sprijine diagnosticul asfixierii sau strangulării traumatice”. Au spus procurorii despre aceste constatări.

Wilson a spus luni înainte de raportul actualizat: „Rezultatele noastre diferă.”

Autoritățile din Minnesota susțin „că nu există dovezi de asfixiere”, în timp ce ea și Baden insistă că „în acest caz au existat dovezi de… asfixie traumatică”, a spus ea.

Cauza morții este ceea ce se vede la momentul morții. În înregistrarea video. El nu putea respira ”, a spus Baden despre Floyd.

Distribuie