Președintele a fost dus în buncărul subteran pentru propria siguranță. Prima doamnă Melania Trump și fiul lor, Barron, au fost, de asemenea, duși în buncăr, potrivit unor surse citate de CNN.

Președintele Donald Trump a fost dus în buncăr pentru propria siguranță

Sursa de aplicare a legii familiarizată cu protocolul a spus. Dacă autoritățile l-ar muta pe Trump, ar muta toate persoanele protejate. Adică Melania și Barron. Cea de-a doua sursă a declarat pentru CNN:

„În cazul în care condiția de la Casa Albă este ridicată la RED și președintele este mutat” la Centrul Operațional de Urgență ”Melania Trump, Barron Trump și orice alți primi membri ai familiei ar fi mutați și ei”.

Duminică seară târziu, Casa Albă i-a avertizat pe angajații care trebuie să meargă luni la muncă.  Ei au fost sfătuiți să-și ascunde permisele până ajung la un punct de intrare al Serviciilor Secrete.  Li s-a spus să le ascundă și atunci când pleacă, potrivit unui email vizualizat de CNN. 

Trump a lăudat Serviciul Secret a doua zi pentru modul în care au tratat protestele din afara Casei Albe, vineri seară. Ca urmare a morții lui George Floyd, săptămâna trecută, în Minneapolis. New York Times a raportat pentru prima dată că Trump a fost dus în buncărul prezidențial.
Sâmbătă, la doar câteva ore după ce protestele din afara Casei Albe s-au încheiat, Trump a declarat că este în siguranță.

Trump a lăudat Serviciul Secret

Într-o serie de tweet-uri, Trump a felicitat Serviciul Secret al SUA că l-a protejat în interiorul conacului său fortificat, vineri seara, spunând că nu s-ar fi putut simți „mai în siguranță”. În timp ce protestatarii s-au adunat în afara. Președintele a sugerat ca armamentul și câinii așteptă în interiorul porților. Liderul american  a susținut că primarul DC, Muriel Bowser, nu a permis poliției DC „să se implice”. Deși Serviciul Secret a spus că sunt la fața locului.

Liderul american și-a arătat din nou sprijinul pentru polițiști

Mai târziu în cursul zilei, vorbind la Kennedy Space Center de la NASA, în Florida, după lansarea rachetei, Trump a admonestat protestatarii din toată țara. Președintele și-a exprimat sprijinul pentru „majoritatea polițiștilor”.  El a dat vina pe Antifa și „stânga radicală” – fără nicio dovadă.

,,Stau înaintea ta ca prieten și aliat pentru fiecare american care caută dreptate și pace. Și stau în fața ta în opoziție fermă cu oricine exploatează această tragedie pentru a jefui, a ataca și a amenința. Vindecarea, nu ura, dreptatea, nu haosul sunt misiunea la îndemână „, a spus Trump.

Trump a adăugat că vocea „cetățenilor care respectă legea trebuie ascultată și auzită foarte tare”.
„Trebuie să apărăm drepturile fiecărui cetățean de a trăi fără violență, prejudecăți sau frică” a spus Trump. El și-a arătat sprijinul pentru „majoritatea copleșitoare a polițiștilor, care sunt incredibili în toate privințele și devotați publicului”.

În mesajele sale de Twitter de sâmbătă dimineață, Trump nu a încercat să-îi consoleze pe americanii care se confruntă în paralel cu o criză a sănătății și o criză rasială.

Decizia de a-l muta pe președinte a venit în timp ce protestatarii s-au confruntat cu ofițerii Serviciului Secret din afara Casei Albe. Ore întregi, strigând, aruncând sticle de apă și alte obiecte pe linia ofițerilor și încercând să treacă prin barierele metalice.