Jucătorii Fortnite și-au aruncat armele în această săptămână pentru a se bucura de o proiecție de film chiar în joc.

Jucătorii Fortnite au mers la cinematograful virtual din joc

Jucătorii Fortnite  au putut urmări trei dintre cele mai mari filme ale lui Christopher Nolan.  The Dark Knight, Inception și The Prestige, au putut fi urmărite în modul Party Royale a jocului. Ceea ce au văzut jucătorii și la ce oră a depins de țara în care se aflau.

Dar de ce ar vrea cineva să urmărească un film în interiorul unui joc video?

„Lumea reală este imbatabilă, după părerea mea”, spune Darshan Shankar, fondatorul Bigscreen VR. O companie care permite utilizatorilor să vizioneze filme împreună în cinematografele create în cadrul realității virtuale.

„Lucruri precum Fortnite și Bigscreen nu înlocuiesc neapărat realitatea unui cinematograf mondial real”, spune el, în schimb este vorba de „posibilitatea de a urmări lucrurile împreună cu oamenii”.

Extensii de browser pentru Netflix și BBC-ul iPlayer există, de asemenea, pentru cei care doresc să vizioneze filme și emisiuni TV împreună, în același timp. Astfel încât să poată trimite mesaje și discuta despre acțiune pe măsură ce se desfășoară.

Dar Fortnite, la fel  ca Bigscreen – are potențialul de a duce acest lucru la un alt nivel. Oferind utilizatorilor un sentiment de a se afla în același spațiu.

Prima încercare a lui Fortnite, de vineri, a fost în mare măsură în regulă. Telespectatorii americani bucurându-se de Inception. În timp ce publicul britanic a văzut The Prestige. Vice a scris că experiența a fost „mai distractivă” decât un adevărat cinematograf – subliniind că nu numai că roșiile pot fi aruncate pe ecran, dar membrii enervanți din public pot fi dezactivați.

Însă testul nu a ieșit atât de perfect. Unii jucători au raportat că au văzut ecrane goale și a existat confuzie cu privire la faptul că diferite țări au avut ore de spectacol diferite și nu toate au fost incluse.

Primul test a fost pentru filmul Star Wars

Nu este prima dată când Fortnite a încercat așa ceva. Acesta a debutat un clip din ultimul film Star Wars anul trecut și a fost, de asemenea, primul care a arătat un trailer pentru următorul film al lui Nolan, Tenet, în mai.

Filmul de acțiune spion Tenet trebuia să vină în cinematografe la 17 iulie și să îi ajute să-i readucă pe oameni în cinematografe. Dar a fost întârziată în mod repetat, data de 12 august fiind dată cea mai recentă dată a lansării.

Fortnite a găzduit deja concerte interactive, inclusiv un eveniment major al lui Travis Scott. Care le-a permis jucătorilor să se teleporteze pe hartă și în spațiul exterior. Aproape 28 de milioane de oameni au luat parte. Iar mulți alții au urmărit înregistrările pe YouTube și în alte părți.

Totul face parte din ceea ce mass-media numește „metaversul” lui Fortnite. O mișcare spre transformarea jocului într-un loc în care să stai pe loc, mai degrabă decât să îl joci așa cum a fost proiectat. Unii susțin că Fortnite a devenit în esență propria sa rețea socială.