Potrivit unei declarații a celor de la Formula 1 campionatul va începe pe parcursul a trei weekenduri consecutive. Însă chiar și așa piloții vor avea de respectat anumite restricții.

Reclamă

Cursele de Formula 1 se vor relua prin două curse în Austria pe 5 și 12 iulie și o a treia în Ungaria.

Reclamă

Urmează apoi o pauză de două săptămâni înainte de două curse consecutive în Marea Britanie. Vor mai avea loc și evenimente în Spania, Belgia și Italia.

Toate aceste evenimente se vor desfășura în spatele ușilor închise. Participanții vor avea de respectat îndrumări pentru a minimiza răspândirea virusului. Cursele din Maria Britanie de la Silverstone vor avea loc 2 și 9 august. Urmat mai apoi de cursa din Spania de la Barcelona, pe 16 august. Cursele din Belgia și Italia vor completa partea europeană a sezonului. Potrivit informațiilor inițiale ar trebui să se desfășoare în 30 august și 6 septembrie.

Planurile pentru restul sezonului nu au fost anunțate, din cauza incertitudinii situației din diferitele țări care ar fi trebuit să facă parte din  programul inițial.

Cu toate acestea, F1 a spus că  „se așteptă să aibă  un număr total de 15-18 curse înainte de a finaliza sezonul  în decembrie”

Formula 1 nu a anunțat ce planuri are pentru restul campionatului

Se înțelege că F1 are mare încredere că va termina campionatul cu curse din Bahrain din 6 decembrie și Abu Dhabi în 13 decembrie. Planurile pentru restul sezonului nu au fost anunțate. Din cauza incertitudinii situației actuale din diferitele țări care ar fi făcut parte din programul inițial.

Cu toate acestea, F1 a spus că are „o așteptare de a avea un număr total de 15-18 curse înainte de a finaliza sezonul nostru în decembrie”

Șefii F1 și-au propus, de asemenea, ca unele curse să fie difuzate într-un nou format. Dar acest plan pare să nu se întâmple din cauza opoziției de la Mercedes. Orice modificare a regulilor după începerea campionatului necesită aprobarea unanimă a echipelor.

Șeful McLaren, Zak Brown, a declarat pentru emisiunea BBC Radio 4:

„Cu siguranță ar adăuga un pic de pericol și o anumită emoție sportului, așa că personal aș fi un fan al experimentării, pentru că s-ar putea să spunem, știți ce, acesta este de fapt o idee foarte bun haideți să ne gândim la acest lucru pentru o utilizare viitoare.”