Mii de pensionari români au probleme cu Fiscul! ANAF le-a blocat cardurile de vouchere sociale. 

Ministrul Fondurilor Europene, Marcel Boloș, a aunțat recent că Fiscul le-a blocat cardurile a mii de pensionari români. Oficialul a anunțat că se vor efectua verificări riguroase asupra oamenilor care primesc aceste ajutoare de la stat. 

Oficialul a anunțat că Fiscul a depistat o problemă, motiv pentru care a decis blocarea cardurilor pe care pensionarii primeau voucherele sociale în valoare de 250 de lei. Reamintim că aceste sume de bani au fost acordate pensionarilor care au venituri lunare mai mici de 1.500 de lei. Însă fiindcă au trișat, circa 63.000 de persoane au rămas fără cardurile sociale. 

CITEȘTE ȘI: Românii care primesc vouchere sociale pot plăti amenzi de 7.000 de lei! Ce este complet interzis

Pensionarii au rămas fără carduri sociale

Ministrul anunță că la fiecare tranșă pe care statul o acordă pensionarilor, lista beneficiarilor este verificată împreună cu anaf, iar cei care cumulează venituri și din alte surse și depășesc pragul de 1.500 RON sunt eliminați. 

Înainte de a acorda voucherele sociale, statul face o verificare riguroasă, iar dacă mai sunt pe parcurs oameni care realizează venituri în plus, atunci li se vor bloca cardurile pe parcurs. 

Reamintim că statul s-a decis să ofere un ajutor financiar de 250 de lei, o dată la două luni, până se ajunge la suma de 1.000 de lei, tuturor pensionarilor care au venituri mai mici de 1.500 de lei. Scopul acestui ajutor este de a-i ajuta pe oameni să facă față scumpirilor enorme din ultima perioadă. Așadar, mai primesc acest ajutor de stat următoarele categorii: 

Fiscul a intrat pe fir! Mii de pensionari au rămas fără voucherele sociale. Ce greșeală au făcut românii

Cine primește ajutor de la stat

 Persoanele încadrate în grad de handicap grav, accentuat sau mediu, ale căror venituri nete lunare proprii sunt mai mici sau egale cu 1.500 lei; 

Familiile cu cel puțin 2 copii în întreținere, ale căror venituri nete lunare pe membru de familie sunt mai mici sau egale cu 600 lei; 

Familiile monoparentale ale căror venituri nete lunare pe membru de familie sunt mai mici sau egale cu 600 lei; 

Familiile care au stabilit dreptul la ajutorul social în condițiile Legii nr. 416/2001 privind venitul minim garantat, cu modificările și completările ulterioare; 

Persoanele fără adăpost.  

Vouchere vin sub formă de card și pot fi folosite pentru procurarea alimentelor de bază, dar și achiziționarea de mese calde, din centrele partenere. 

Distribuie

Tânăr jurnalist de 25 de ani, absolventă a Facultății de Litere din Craiova, promptă atunci când vine vorba de redactarea articolelor de calitate, Mădălina a mai profesat în domeniu pentru cunoscute publicații din branșă. Iubește autenticitatea și este mereu la curent cu tot ceea ce se întâmplă în domeniul pe care a ales să-l urmeze. Este dinamică, informată și gata să facă față oricărei provocări, indiferent cât de dificilă pare.