Toți românii care primesc vouchere sociale trebuie să fie foarte atenți! Amenzile sunt uriașe dacă fac aceste lucruri.  

Reamintim că statul român Le oferă suma de 250 de lei persoanelor defavorizate pentru a le ajuta să își cumpere alimentele necesare. Această sumă este oferită o dată la două luni și trebuie folosită numai pentru achiziționarea de alimente de bază. Este extrem de important ca oamenii să știe ce au voie și ce nu au voie să cumpere cu aceste tichete. 

Ministerul Investițiilor și Proiectelor Europene a anunțat în urmă cu câteva zile că voucherele sociale au fost alimentate cu cea de a doua tranșă, în valoare de 250 RON. Așadar, toate persoanele care au primit această sumă de bani o pot folosi pentru a își cumpăra alimente și mese calde. În total, românii aflați în nevoie vor primi 4 tranșe a câte 250 RON în total, oferite o dată sau la 2 luni până la finalul anului în curs. 

Ce ai voie să îți cumperi cu tichetele sociale

Ministrul Fondurilor Europene, Marcel Boloș, a făcut și un anunț important în acest context. Oficialul i-a avertizat pe cei care vor să cumpere băuturi alcoolice sau tutun cu aceste carduri, că vor putea primi o amendă colosală. Românii care nu vor respecta regulile s-ar putea trezi cu o amendă care poate ajunge până la suma de 7.000 RON. 

CITEȘTE ȘI: Mesaj oficial transmis de Lidl în privința tichetelor sociale. Cine poate cumpăra produse cu ele din magazin

Nu doar românii care primesc aceste carduri sociale trebuie să fie atenți. Și vânzătorii trebuie să deschidă ochii bine. În cazul în care un posesor de cald merge la un magazin și își cumpără tutun sau alcool de acești bani, acesta ar trebui să fie atenționat de angajați sau refuzat. 

Românii care primesc vouchere sociale pot plăti amenzi de 7.000 de lei! Ce este complet interzis
Colaj Substantial

Amenzile sunt colosale

Deși vânzătorii știu deja ce trebuie să vândă, în baza acestor carduri, autoritățile au atras totuși atenția. Oamenii ar putea folosi aceste tichete sociale pentru a-și cumpăra băuturi alcoolice sau tutun, motiv pentru care pot primi o amendă de 7.000 de lei. 

Așadar, tot ce trebuie să știe oamenii care dețin aceste carduri este că de ele își pot cumpăra doar produsele de bază. În situația în care nu se pot deplasa, atunci pot oferi aceste tichete altor persoane care le pot face cumpărăturile, alături de cardul de indenitate. 

Totodată, românii care au voucherele pentru alimente trebuie să ştie că există riscul de blocare a acestora în anumite cazuri. Cardul este blocat dacă se constată că acesta a fost folosit de către o altă persoană în afară de deţinător. 

Distribuie

Tânăr jurnalist de 25 de ani, absolventă a Facultății de Litere din Craiova, promptă atunci când vine vorba de redactarea articolelor de calitate, Mădălina a mai profesat în domeniu pentru cunoscute publicații din branșă. Iubește autenticitatea și este mereu la curent cu tot ceea ce se întâmplă în domeniul pe care a ales să-l urmeze. Este dinamică, informată și gata să facă față oricărei provocări, indiferent cât de dificilă pare.