Decizia luată de Florin Cîțu de a-și depune mandatul de premier chiar înaintea votului de învestire a noului Guvern a șocat lumea politică. Foarte mulți lideri ai partidelor din România au oferit replici acide cu privire la acest eveniment.

Gabriela Firea, primarul general al Capitalei, a făcut o postare pe pagina personală de Facebook, folosind cuvinte grele la adresa lui Cîțu. Firea se alătură celor care consideră decizia lui Cîțu o bătaie de joc la adresa poporului român.

„Este pur şi simplu revoltător! Retragerea premierului desemnat cu un sfert de oră înainte de votul de învestitură este o bătaie de joc la adresa poporului român! Cel mai scandalos lucru e că această fugă de răspundere a avut loc în momentul în care domnul Cîţu a realizat că are majoritate şi că ar putea deveni prim-ministru! Ce poate fi mai ruşinos decât atât? Să dezertezi ca un laş exact atunci când ţara avea nevoie mai mult ca oricând de un Guvern funcţional care să poată gestiona criza coronavirus. Este dovada ticăloşiei! Guvernul Cîţu era un Guvern născut să cadă! Totul a fost o scenetă de prost gust, al cărei unic scop era declanşarea anticipatelor”, a scris Firea, pe Facebook.

„Noi cu virusul, PNL cu procentele electorale”

Firea a criticat motivul invocat de către Florin Cîţu, care a susţinut că, „pentru a avea succes în alegerile care vin, preşedintele partidului trebuie să fie şi prim-ministru”.

„Deci e limpede! Nu criza din sănătatea publică, nu criza economică ce ne bate la uşă, nu criza socială, nu temerile românilor sunt cele care contează pentru domnul Cîţu şi PNL. Un singur lucru l-a mânat să ia acea decizie: setea nestăvilită ‘de a avea succes în alegerile care vin!’ Oameni buni, vă daţi seama că acest personaj iresponsabil are pe mână bugetul ţării? Vă daţi seama că, în timp ce ţara ardea pur şi simplu de epidemia de coronavirus, PNL-ul&co îşi făceau planuri de cum să mai smulgă un procent electoral!? Noi cu virusul, cu carantina, cu izolările, infectările sau cu îngrijorarea unor posibile decese, iar ei cu procentele electorale. Ruşine PNL!”, a adăugat Gabriela Firea.