Florin Cîțu a șocat întreaga lume politică în momentul în care și-a depus mandatul de premier chiar cu puțin timp înainte de votul pentru învestirea noului Guvern.

Mai mulți lideri ai partidelor politice au început să lanseze replici acide cu privire la retragere, toți acuzând PNL-ul de iresponsabilitate, mai ales în momentele în care țara se luptă cu epidemia de coronavirus.

USR

USR reacționează dur după ce Florin Cîțu și-a depus mandatul chiar înainte de votul pentru învestirea noului guvern.

„Premierul desemnat Florin Cîțu și-a depus mandatul cu o oră înainte de vot!

Este dovada că totul ceea ce s-a întâmplat în ultimele două săptămâni a fost o șaradă”, se arată pe pagina de Facebook a USR.

PSD

Marcel Ciolacu, președintele interimar PSD, a oferit o declarație scurtă după ce Flotin Cîțu și-a anunțat oficial retragerea.

”Este cel mai bun lucru care se putea întâmpla pentru români (…) Ce vă promit ca și președinte al Camerei vom urgenta procedurile pentru audieri în Parlament”, a spus Marcel Ciolacu.

Pro România

Victor Ponta, liderul Pro România îl acuză pe Cîțu de ”dezertare” în plină luptă cu virusul chinezesc. Acesta face acuzații grave, spunând că liberalii ar fi fost împușcați într-o țară normală.

”România este într-un război, nu cu o putere străină, ci cu un virus extrem de periculos.  În mod normal, într-o țară normală, îl împușcau și pe el, și pe ai lui. Din punctul meu de vedere, PNL-ul de astăzi este mai rău decât coronavirusul. Când toată lumea aștepta soluții la criza coronavirusului, soluții la granițe, liberalii au dezertat. N-ați mai văzut așa ceva vreodată și nici nu o să mai vedeți.

Acum 2 săptămâni când l-am propus pe Raed Arafat să fie premier, a râs lumea de mine. Astăzi, singurul care mai conduce ceva în România este Raed Arafat, că în rest cu cine să vorbești, cu dezertorii Cîțu și Orban? Nu ai cu cine!”, a spus Victor Ponta.

PMP

Liderul PMP Eugen Tomac acuză PNL-ul că se joacă de-a politica și că ar trebui să se trezească.

„PNL trebuie să se trezească la realitate. Avem datoria să punem capăt oricărei aventuri politice chiar acum

Trebuie să avem un nou Guvern – azi, mâine, până cel târziu la sfârşitul săptămânii. PMP a propus încă dinainte de desemnarea lui Florin Cîţu un Guvern de uniune naţională sau măcar un Executiv PNL – PMP – USR pentru gestionarea treburilor curente ale ţării până la alegerile la termen. Şeful statului ar fi trebuit să asculte aceste propuneri. Măcar acum, în al treisprezecelea ceas, ar trebui să dea curs recomandărilor noastre”, scrie Tomac pe pagina de Facebook.

USR

Liderul USR este printre cei care au făcut primii declarații cu privire la decizia lui Cîțu. Acesta declară că ceea ce s-a întâmplat astăzi este un circ.

”Este ceva rușinos ceea ce s-a întâmplat astăzi, este de necrezut ceea ce s-a întâmplat astăzi. Când peste România vine o molimă, când oameni sunt disperați și stăteau cu ochii pe noi să vadă cum va fi rezolvată criza. Am văzut astăzi un nou blat ordinar!

Alianța USR-PLUS are variantă de premier, noi îl susținem pe Dacian Cioloș. Vine o molimă peste România, iar oamenii politici de la noi fac același joc la mișto, cum înțelegem că a fost propunerea Cîțu.”, a spus Dan Barna.