Serile de Netflix sunt mai mult decât “hai să vedem un film”. Au devenit chiar tradiții, în special iarna, când afară este mult prea frig, iar oamenii preferă să lenevească pe canapea câteva ore, cu un film bun, lumini calde ici-colo, popcorn și o sticlă de vin.

Pentru perioada imediat următoare se recomandă și portocale, ciocolată caldă și turtă dulce, în combinație cu filme de Crăciun. Atmosfera relaxantă, atât de necesară unei seri de film este, de fapt, secretul din spatele serilor Netflix. Spui Netflix, spui relaxare!

Dacă ai fost invitat la o astfel de seară, nu trebuie decât să iei ceva de “ronțăit“ și, poate, ceva bun de băut. Dacă organizezi tu seara de Netflix, ai o grijă în plus – să alegi și filmul. Nu-ți face griji! Ai mai jos o listă cu 25 din cele mai bune filme Netflix.

1. 5 filme Netflix de Crăciun – vin sărbătorile, vin!

Pentru iubitorii sărbătorilor de iarnă și pentru cei care obișnuiesc să împodobească bradul atunci când Decembrie bate la ușă, Netflix s-a pregătit cu “Clasicele Crăciunului”. Iată 5 dintre cele mai vizionate filme în perioada de sărbători:

 • The Polar Express (2004, 7+)

The Polar Express este povestea unui băiat care își regăsește credința în spiritul sărbătorilor după ce are parte de o călătorie cu trenul la Polul Nord, chiar în Ajun de Crăciun. Este o poveste de suflet, care poate fi vizionată împreună cu cei mici, vârsta minimă recomandată fiind de 7 ani. Grăbește-te, însă, pentru că titlul este disponibil pe Netflix până pe 30 decembrie.

 • Crăciunul Angelei (2018)

Film recomandat tuturor vârstelor, bazat pe opera lui Frank McCourt, Crăciunul Angelei prezintă povestea înduioșătoare a Angelei, o fetiță care are o idee extraordinară după ce merge la Biserică în Ajunul Crăciunului împreună cu ai săi. Filmul are și o a doua parte, Crăciunul Angelei 2 (2020). De data aceasta, Angela are o singură dorință și un plan prin care să o îndeplinească – să își reunească familia de Crăciun, tatăl ei fiind plecat la muncă în Australia.

 • Cronicile Crăciunului (2018, 7+)

Doi frați muncesc toată noaptea să salveze Crăciunul după ce accidentează din greșeală sania Moșului. Nu fac asta singuri, ci împreună cu un Sfânt Nicolae bine informat și foarte direct. Și aici există o a doua parte, Cronicile Crăciunului 2 (2020, 7+), care prezintă povestea adolescentei Kate, ajunsă la Polul Nord după ce fuge de acasă, nemulțumită fiind de noua relație a mamei sale. Acolo, însă, întâlnește un spiriduș neastâmpărat, care pune la cale desființarea Crăciunului. Va reuși să-l împiedice?

 • Elful (2003, 7+)

Mai ai timp până pe 30 decembrie să vezi și povestea Elfului Buddy, care nu își găsește locul printre ceilalți elfi la Polul Nord și decide să plece în New York în căutarea tatălui său adevărat. Nu este asta singura lui misiune, însă, pentru că Elful Buddy vrea să răspândească spiritul Crăciunului.

 • Cum a furat Grinch Crăciunul (2000, 7+)

Titlul este disponibil pe Netflix până pe 29 decembrie, așa că pune-l pe lista ta dacă vrei să vezi cum decide Grinch să fure Crăciunul orașului Whoville și cum se lasă înduioșat de un strop de bunătate din partea micuței Cindy Lou Who și a familiei sale. Nimeni nu poate urî Crăciunul, nici măcar Grinch!

Nu uita! Pentru serile cu filme de Crăciun adu ciocolată caldă și bezele. Sărbătorile se apropie!

2. 5 filme Netflix de dragoste bazate pe cărți

Daca îți plac cărțile și poveștile de dragoste, pe Netflix găsești unele dintre cele mai bune filme romantice, ale căror povești au captivat cititorii din întreaga lume. Sunt potrivite chiar și pentru o seară în doi. De ce să le ratezi?

 • Mândrie și Prejudecată (2005, 13+)

Un film înduioșător, intim și romantic în același timp, Mândrie și Prejudecată în regia lui Joe Wright este unul dintre cele mai apreciate filme de acest gen în prezent. Doamna Bennet, în povestea lui Jane Austen despre Anglia secolului al XIX-lea, speră să-și mărite fiicele cu bărbați bogați, printre care și Darcy. Ce se va întâmpla mai departe? Se va ajunge la iubire?

 • Înainte să te cunosc (2016, 13+)

Înainte să te cunosc este, alături de Mândrie și Prejudecată, unul dintre cele mai apreciate filme de dragoste pe Netflix. Povestea o are în prim-plan pe Lou, o femeie veselă și deschisă, care ajunge să-și pună sentimentele sub semnul întrebării după ce este angajată să aibă grijă de un bărbat rămas paralizat în urma unui accident. Se va lăsa pradă iubirii?

 • Secretul, îndrăznește să visezi (2020, 7+)

Filmul prezintă povestea unei văduve, copleșită de necazuri și nevoi, care ajunge să cunoască un profesor entuziast. Aceasta se lovește, însă, de refuzul acestuia de a-i transmite un mesaj care ar putea să îi schimbe viața. Ce să fie?

 • Memoriile unei gheișe (2005, 16+)

Filmul Memoriile unei gheișe aduce în lumină povestea unei fete de pescar, vândută de mică unei case de gheișe și devenită una dintre cele mai căutate gheișe din Kyoto. Destinul pe care și-l dorește, însă, este periclitat de rivalități. Va reuși să le facă față?

 • Strania poveste a lui Benjamin Button (2008, 13+)

În regia lui David Fincher și nominalizat la Oscar, filmul Strania poveste a lui Benjamin Button se concentrează în jurul personajului cu același nume, un om care se naște bătrân și stafidit, dar care întinerește odată cu trecerea timpului. Care să fie, de fapt, misterul din spatele acestei întâmplări?

Chiar dacă filmele îți vor aduce mai aproape poveștile, nu-i târziu să citești nici cărțile, asta dacă nu au făcut-o deja!

3. Filme noi în top 10 pe Netflix – 5 filme care au meritat așteptarea

Știi cu siguranță cum se simte nerăbdarea atunci când aștepți să apară un film nou. Începi să anunți pe toată lumea că se apropie mult așteptata zi și lași orice ai de făcut pentru o seară numai cu filme. Netflix s-a gândit la asta și îți oferă 5 recomandări de filme de calitate dintre cele mai noi.

 • Cicatrici (2021, 16+)

Aflat printre primele 10 locuri pe Netflix în România la final de an 2021, filmul Cicatrici prezintă povestea unei luptătoare MMA, care are ocazia să se reabiliteze, la ani buni după o înfrângere umilitoare. Acest lucru se întâmplă după ce fiul ei pe care l-a părăsit revine în peisaj.

 • Red Notice (2021, 13+)

Din dorința de a prinde o infractoare care îi scapă mereu printre degete, un expert în profilare al FBI-ului ajunge să fie partenerul celui mai mare hoț de opere de artă. Este un film captivant, din genul polițist – acțiune- comedii, și el în top 10 filme pe Netflix în luna decembrie.

 • 14 vârfuri: Nimic nu este imposibil (2021, 13+)

Nimsdai Purja, un alpinist nepalez neînfricat, pornește într-o aventură aparent imposibilă. El își dorește să cucerească toate cele 14 vârfuri de 8000 metri din întreaga lume în doar 7 luni. Asemeni celorlalte două, filmul documentar 14 vârfuri: Nimic nu este imposibil este și el în top 10 în prezent.

 • Un băiat numit Crăciun (2021, 7+)

Ceva mai sus pe podium în top 10, filmul Un băiat numit Crăciun spune povestea micului Nikolas, care își împlinește destinul în tărâmul magic al spiridușilor atunci când pleacă în căutarea tatălui său pentru a aduce acasă darul speranței. Este un film de familie, numai bun de vizionat cu cei mici.

 • Un Castel de Crăciun (2021, 7+)

La „cuțite” cu celelalte pentru primele 10 locuri, Un Castel de Crăciun spune povestea unei scriitoare renumite care merge în Scoția să scape de un scandal, doar că acolo descoperă un castel care îi place mult. Lucrurile devin complicate pentru că este nevoită să îi țină piept ducelui care îl conduce, de altfel unul morocănos. Va reuși, oare?

Fără îndoială, 2021 a fost un an bun pentru filme. Mai ales pentru cele de Crăciun, care au ajuns repede în top 10 cele mai apreciate. Dacă vrei să vezi și alte filme interesante, rămâi în continuare pe articol.

4. 5 filme românești populare pe Netflix

Cu o categorie distinctă pe Netflix, filmele românești te așteaptă să pătrunzi în lumea umorului, a dramei sau, de ce nu, a dragostei. Iată câteva dintre cele mai apreciate și vizionate filme românești pe Netflix:

 • Miami Bici (2020, 16+)

Miami Bici este povestea a doi prieteni – Ion și Ilie – prieteni din copilărie, care fug din România în Miami Beach pentru a scăpa de iarna grea, cu intenția să-și caute de lucru. Acolo, însă, intră în bucluc după ce noul lor șef se dovedește a fi un interlop. Vor scăpa teferi?

 • Selfie 69 (2016, 16+)

Selfie 69 prezintă povestea a trei prietene petrecărețe care, după o despărțire dureroasă, fac un pariu: cine se mărită prima în doar 3 zile. Aceleași fete dau o fugă la mare cu două zile înainte de bac, pentru a se bucura de cea mai tare escapadă a vieții lor. Cum au evoluat lucrurile poți să vezi în Selfie (2014, 16+).

 • Două lozuri (2021, 16+)

În regia lui Paul Negoescu, Două lozuri prezintă povestea a trei prieteni ghinioniști care luptă să recupereze un bilet câștigător la loterie, după ce acesta le-a fost furat de niște hoți mărunți.

 • Ghinionistul (2017, 16+)

Ghinionistul, film românesc de comedie – dramă, cu un umor sec, prezintă povestea unui muzician care trece printr-o serie de evenimente nefericite, dar amuzante, în încercarea de a ajunge la o audiție.

 • Eu când vreau să fluier, fluier (2010, 16+)

Filmul prezintă drama unui tânăr delincvent, care în încercarea de a rămâne lângă fratele său, răpește o asistentă socială și amenință să o omoare dacă mama lui nu promite să nu-i despartă.

Aceste 5 filme sunt dovada faptului că România este țara filmelor bune.

5. Filme de comedie pe Netflix – 5 filme excelente pentru seri în familie

În zilele mohorâte, lungi și obositoare, filmele de comedie de văzut în familie pot fi cu adevărat terapeutice. Pentru mari și mici, Netflix a adunat cele mai bune comedii, care te vor face să râzi cu poftă.

 • Hotel Transilvania (2012, 7+)

Disponibil pe Netflix până pe 31 decembrie, Hotel Transilvania este unul dintre filmele de comedie de familie care trebuie văzut măcar o dată în viață. Este povestea unui tată mai puțin obișnuit, Dracula – proprietarul hotelului Transilvania, care se dovedește a fi hiperprotectiv atunci când un pretendent nedorit este interesat de fiica sa adolescentă. Povestea continuă în Hotel Transilvania 2 (2015, 7+), unde Dracula devine bunic. Este băiat, dar este și vampir?

 • Nanny McPhee and The Big Bang (2010, 7+)

Pentru a o ajuta pe doamna Green să se ocupe de ferma familiei câtă vreme soțul său este plecat la război, Nanny McPhee se folosește de puterile sale magice. Un film haios și plin de magie.

 • Dora în căutarea orașului secret (2019, 7+)

Plecați într-o expediție în căutarea unui oraș antic, părinții unei adolescente dispar. Pentru a-i salva, Dora împreună cu prietenii săi se aventurează în junglă. Reușește ea să-i găsească oare?

 • Familia Crood (2013, 7+)

Unul dintre cele mai apreciate filme pentru copii, Familia Crood spune povestea unei familii preistorice de primitivi, care se vede nevoită să călătorească prin locuri necunoscute în căutarea unui nou cămin, după ce un cutremur le blochează peștera.

 • Lumea Karlei (2007, 13+)

Karla este o fetiță a cărei dorință este să petreacă Crăciunul împreună cu familia sa, însă pare un lucru aproape imposibil, asta pentru că părinții ei nu se suportă după divorț. Va avea ea Crăciunul pe care și-l dorește?

Cu atât de multe opțiuni, este greu să te hotărăști doar la un film, tocmai din acest motiv ai la dispoziție această listă. Vei începe cu cele de Crăciun, așa-i? Nu rata însă, și celelalte titluri. Ai de ales între filme de acțiune, psihologice, istorice, filme polițiste, de groază, franțuzești, SF sau chiar documentare. Ai multe de descoperit!

Share.

Pasionat de SEO si content writing, Ionut scrie pentru substantial.ro inca din 2018.