Reclamă
Reclamă

O femeie din Noua Zeelandă și-a dat în judecată iubitul pentru că nu a dus-o la aeroport, ceea ce a dus la pierderea unui zbor și a unui concert pe care urma să-l vadă împreună cu prietenii. Însă, instanța i-a respins cererea, potrivit BBC.

Femeia l-a acuzat pe iubitul ei că ar fi încălcat un „contract verbal” prin care acesta își luase angajamentul să o ducă la aeroport, să stea la ea acasă cât timp lipsea și să aibă grijă de câini. Potrivit unui document legal în care femeia este identificată cu inițialele CL, iar bărbatul cu HG, ea îi ceruse anterior iubitului să o ducă la aeroport între orele 10:00 și 10:15. Însă el nu a reușit să facă acest lucru, motiv pentru care ea a apelat la tribunal.

În plângerea depusă, CL a menționat că a pierdut zborul și a trebuit să suporte costuri suplimentare pentru a călători a doua zi și pentru cazarea câinilor la o pensiune. De asemenea, a plătit și pentru un serviciu de transfer la aeroport, iar toate aceste neajunsuri i-au creat un disconfort major. Cei doi erau împreună de 6 ani și jumătate, iar după incident nu se știe dacă s-au despărțit.

Reclamă

Înainte de a respinge cazul, tribunalul s-a interesat dacă iubitul femeii a încheiat un contract pentru a o duce la aeroport și a avea grijă de câinii ei sau alt contract care să stabilească niște obligații sau îndatoriri clare.

„Partenerii, prietenii și colegii fac aranjamente sociale, dar este puțin probabil ca acestea să se supună legilor, acest lucru fiind posibil doar dacă părțile încheie un act care specifică clar chiar și niște promisiuni”, se menționează în decizia instanței.

„Când prietenii nu reușesc să-și țină promisiunile, cealaltă persoană poate suferi consecințe financiare și este posibil să nu fie compensată pentru acea pierdere”, se mai spune în hotărâre. „Întrucât instanța a constatat că părțile și-au făcut promisiuni în contextul prieteniei lor, CL nu a demonstrat că are dreptul la cele solicitate, iar cererea ei este respinsă”.

Decizia tribunalului a fost făcută publică joi.

Reclamă
Share.

Tânăr jurnalist de 25 de ani, absolventă a Facultății de Litere din Craiova, promptă atunci când vine vorba de redactarea articolelor de calitate, Mădălina a mai profesat în domeniu pentru cunoscute publicații din branșă. Iubește autenticitatea și este mereu la curent cu tot ceea ce se întâmplă în domeniul pe care a ales să-l urmeze. Este dinamică, informată și gata să facă față oricărei provocări, indiferent cât de dificilă pare.

© 2024 Editura Substantial SRL – substantial.ro