Femei curajoase din perioada războiului. Un spion temut și soldați curajoși

Femei curajoase, de temut pentru mulți bărbați, spionaj, zeci de misiuni duse la bun sfârșit. Multe femei au reușit să demonstreze că nu ar trebui să existe nicio diferență între bărbați și femei.

Femei curajoase, de temut pentru mulți bărbați

  1. Virginia Hall: o femeie care a reușit să se ridice peste standardul spionilor americani. Originară din Baltimore, SUA, aceasta a lucrat ca spion pentru armata americană. Și-a desfășurat activitatea pe teritoriul francez. La vremea aceea Franța era condusă de  guvernul de la Vichy. Gestapo o considera „cel mai periculos spion al Aliaţilor”. Când Statele Unite ale Americii au intrat în conflict cu Franța, Virginia, a reușit să plece singură din țară, în ciuda faptului că îi fusese amputat un picior. Traseul său a inclus traversarea Pirineilor, astfel a reușit să ajungă în Spania. Nu s-a oprit aici, imediat a cerut întoarcere pe teritoriul francez, care se afla sub ocupația nazistă. Revenită pe teritoriul francez a ajutat foarte mult trupele Rezistenței franceze. A contribuit foarte mult la declanșarea Operațiunii Overlord.
  2. Jacqueline Cochran: cunoscută de dinaintea izbucnirii războiului. Demonstrând abilitățile impecabile pentru zbor, totuși nu i s-a permis să se implice în conflict de la bun început. După primele lupte este chemată să se înroleze în armată. Se numără printre primele femei pilot. Cu toate acestea a reușit să obțină și mai multe titluri. Este „Prima femeie care a străbătut Oceanul Atlantic la bordul unui bombardier” şi „Prima femeie care a reuşit să depăşească viteza sunetului”.
  3. Susan Travers: singura femeie din vremea ei care a fost parte din trupele Legiunii Străine. Activitatea sa în timpul conflictelor a fost ca șofer de ambulanță. A fost detașată în fortăreaţa libiană Bir Hakeim. În momentul acela se afla sub conducerea lui Charles de Gaulle. Susan împreună cu mai mulți soldați a reușit să țină pipet unui atac. Fortăreața unde erau a fost atacată de trupele Germaniei naziste. Au opus rezistenţă timp de 15 zile, pentru că nu primeau ajutor, au decis să fugă. Chiar dacă s-au expus  tirului artileriei naziste au reușit să scape folosind un camion. Această decizie a dus la salvarea a 2500 de soldaţi francezi.

 

Kim

Kim și Kanye West au sărbătorit 6 ani de la nuntă! Ce a postat vedeta

Jador este ironic la adresa Vulpiței! „Veronica, ești o…”