730.000 de români plătesc dublu facturile la energie electrică.

Facturile la energie electrică sunt tot mai uriașe! În lunile de vară ale acestui an, 730.000 de români au plătit facturi duble la energie electrică. Sumele au fost foarte mari și au ajuns chiar și la 8.500 de lei pentru lunile Iulie şi August. 

Oamenii din întreaga Românie au ajuns la capătul puterilor și limita răbdării, asta după ce în lunile de vară au plătit facturi duble la energie electrică. Facturile la curent sunt din ce în ce mai uriașe, iar pentru acest lucru, furnizorii dau o explicație.

Facturi la energie electrică uriașe

Acest lucru vine din simplul fapt că facturile la energie electrică sunt calculate la consumul mediu din anul 2021, iar furnizorii de energie electrică acuză autorităţile că au schimbat formula de calcul chiar la mijlocul lunii Iulie. Altfel spus, persoanele care au consumat în anul 2021 peste 300 kwh, plătesc prețuri exagerat de mari pe piaţă.

CITEȘTE ȘI: Ce aparate electrocasnice cresc factura la curent. Iată modalitatea perfectă de a reduce consumul la energie electrică

Explicațiile furnizorilor

Compania electrică Enel a transmis o reacţie în urma plângerilor despre facturile duble primite de cei 730.000 de români.

„Clienții cu un consum mediu de energie de peste 300 kWh lunar în 2021 sunt facturați conform prevederilor art 5 din OUG 27/2022. Mai exact, furnizorii aplică lunar o formulă de calcul a costurilor prevăzute în legislație.

Sursa: Social Media

Întrucât formula de calcul a prețului a fost modificată de către autorități în cursul lunii iulie, a fost necesară o nouă modificare a sistemului de facturare al furnizorilor pentru implementarea celor mai recente prevederi. În consecință, clienților în cauză le-au fost emise facturi cumulate după adaptarea sistemelor de facturare.

Facturile au fost emise la valoarea corectă, iar pentru consumul lunii august a fost aplicat, conform legislației în vigoare, prețul mai mic, respectiv cel din ofertele contractuale”, a transmis compania pentru Antena 3.

Distribuie

Sunt o persoană liniștită, sociabilă și ambițioasă. Îmi place ideea de a livra informații necunoscătorilor, ador să ascult poveștile oamenilor și să ofer ajutor atunci când mi se cere.