Facebook a anunțat joi că ia calcul această opțiune pentru o parte dintre angajații companiei. Mai mult decât atât fondatorul, a adăugat că în aproximativ 5-10 ani, aproximativ jumătate din forţa de muncă a companiei va lucra de la distanţă.

Compania începe recrutarea la distanță

Pentru început se va face „o deschidere agresivă a recrutării la distanţă” – în SUA, iar mai apoi în centrele urbane unde compania deține birouri.

„Nu mi se pare prea bine să limităm angajarea la persoane care locuiesc în jurul birourilor”, a spus Zuckerberg.

Totodată, angajații care au avut performanțe bune vor putea aplica pentru a lucra de acasă permanent. În acest moment angajaților li s-a permis să  muncească de la distanță până la sfârșitul anului.

Decizia Facebook, a fost transmisă angajaților de Zuckerberg într-o sesiune de Q&A (întrebări şi răspunsuri).

Cei care aleg să continue să lucreze de la distanță vor fi obligați să raporteze locațiile către companie, a spus Zuckerberg. Această cerință va intra în vigoare la 1 ianuarie.

„Setăm o dată pentru 1 ianuarie pentru când trebuie fie să vă mutați înapoi la locul în care ați fost. Fie să ne spuneți unde sunteți și, practic, vom ajusta salariul la locația dvs. în acel moment”, a spus Zuckerberg.

Twitter a anunțat în urmă cu ceva timp că angajații pot lucra de acasă pentru totdeauna dacă doresc. Și compania e-commerce Shopify a anunțat luarea unei asemenea decizii.

Faptul că tot mai multe companii anunță o asemenea măsură reprezintă o schimbare importantă a stilului de muncă din Silicon Valley. Totodată și alte companii americane se gândesc să aprobe această măsură, potrivit NBC News.

Datele recente publicate de Universitatea din Chicago arată că aproximativ 37 % din locurile de muncă din SUA se pot face și de acasă. În timp ce în Silicon Valley procentul crește la 51%, iar în San Francisco cu 45%.