Protestatarul Marian Moroșanu, cunoscut drept „Ceaușescu”, a ajuns de urgență la spital marți seară ( 08.11.22). Bărbatul susține că a fost agresat de către fostul fotbalist, patron de club și politician, Dumitru Dragomir, dar și de către bodyguardul fostului sportiv. 

Totul a pornit după ce Dumitru Dragomir a ieșit din clădirea unui post de televiziune, iar Marian Ceaușescu s-a dus la acesta având în mâini un steag al Partidului Comunist Român (PCR).  

„Ăsta ( Dragomir n.r.) a iubit partidul PCR, era mândru, acum îl iubește și pe Vladimir Putin. Așa că i-am dus și eu steagul. A venit, m-a lovit, apoi a plecat în mașină. Șoferul lui, în loc să urce în mașină, m-a ovit în ochi, mi-a dat doi pumni”, a declarat Marian Ceaușescu în exclusivitate pentru Substanțial.ro.

 Cine este Marian Ceaușescu

Marian Moroșanu, sau „Ceaușescu”, așa cum este cunoscut de români, este renumit pentru acțiunile pe care le desfășoară împotriva mai multor politicieni ai României. Acesta are grijă mereu să le reamintească politicienilor că românii i-a pus în funcțiile pe care le ocupă, iar ei nu fac nimic pentru bunăstarea cetățenilor.  

În vârstă de 53 de ani, Marian Moroșanu a fost unul dintre tinerii care au luptat la Revoluție, fiind chiar și împușcat. De asemenea, el a fost arestat la Mineriada din 13-15 iunie 1990, fiind bătut dur. Bărbatul susține că a rămas cu un handicap din cauza loviturilor. A fost acuzat de subminarea economiei naționale. Inițial trebuia să fie încarcerat timp de 15 ani, dar lucrurile au luat o întorsătură în beneficiul protestatarului.  

„Când am intrat în greva foamei la Jilava, mi-au arătat acuzaţiile şi mandatul de arestare. Încadrarea mea era la maximum 15 ani pentru subminarea economiei naţionale. Pe spatele mandatului scria: «A nu fi lăsat liber. Reprezintă un foarte mare pericol social» Ulterior, încadrarea a fost schimbată în infracţiune de ultraj, de distrugere şi de pătrundere frauduloasă într-o instituţie publică. Ulterior am fost judecat în stare de libertate şi condamnat la 1 an şi 8 luni de închisoare cu suspendare”, preciza „Ceauşescu”, pentru Ziarul Ring.  

Cine este Mitică Dragomir

Dumitru Dragomir este un fost fotbalist român, patron de club de fotbal și politician. El a fost președintele Ligii Profesioniste de Fotbal în perioada 1996-2013. De asemenea, a făcut parte mult timp și din politică. Bărbatul a ocupat funcția de deputat din partea PRM între 2000-2004 și 2004-2008. 

În anul 2008 a demisionat din PRM, motivând că partidul nu mai avea voturile necesare pentru a intra în Parlament. Ulterior, el a vrut să intre în PD-L pentru a candida la alegerile parlamentare, însă i-a fost respinsă candidatura. 

Mitică Dragomir are probleme mari cu legea. Bărbatul s-a luptat de-a lungul anilor cu diferite acuzații, de la luare de mită, la abuz influență sau evaziune fiscală și delapidare. 

Trimis în judecată de patru ori, achitat de trei ori

Mai clar, în anul 2008, Dragomir a fost trimis în judecată de procurorii anticorupție pentru luare de mită. În anul 2012, însă, magistrații de la Instanța Supremă l-au achitat în acest dosar. 

În anul 2013, însă, Dragomir a fost trimis în judecată de DNA fiind acuzat de săvârșirea infracțiunilor de abuz în serviciu și uz de influență. Și în acest dosar a fost achitat definitiv de către Curtea de Apel București, în anul 2017.  

În continuare, în anul 2014, Dumitru Dragomir a fost acuzat de procurorii de la Parchetul de pe lângă Tribunalul București de evaziune fiscală și delapidare. În anul 2018 a fost achitat definitiv de către judecătorii de la Curtea de Apel București. 

Pe 22 august 2017, Mitică Dragomir a fost din nou trimis în judecată de către procurorii anti-corupție. El a fost acuzat de luare de mită și complicitate la spălare de bani. Este vorba despre dosarul privind acordarea licențelor de transmisiune a meciurilor de fotbal din Liga 1. Momentan nu s-a dat un verdict în acest dosar.