Tot mai mulți români se simt împovărați de creșterea facturilor.

Din această categorie face parte și filosoful Mihai Șora, cel care a fost surprins, atunci când a văzut cât trebuie să plătească. Mai exact, este vorba de o sumă ce depășește 6.000 de lei. Acesta susține că factura este mult mai mare decât consumul real. 

Nu s-au putut efectua citiri de contor”

În urma reacției lui Mihai Șora, ENEL a făcut câteva precizări cu privire la factura colosală. Reprezentanții companiei au spus că este vorba de o regularizare, care se referă la perioada octombrie 2020 – august 2022. ENEL susține că în acest interval nu a fost posibilă citirea contorului.

De asemenea, compania a ținut să menționeze faptul că toți clienții nemulțumiți pot să facă sesizări, în cazul în care constată diferențe mari între consumul notat pe factură și cel real.

( CITEȘTE ȘI: Facturi uriașă la curent pentru Mihai Șora! Este incredibil ce i-a răspuns ENEL )
Exclusiv / ENEL, prima reacție după ce Mihai Șora a declarat că a primit o factură uriașă la curent

„Enel Energie Muntenia a emis pe numele domnului Mihai Șora o factură de regularizare care reflectă consumul real înregistrat în perioada respectivă (octombrie 2020 – august 2022), când nu s-au putut efectua citiri de contor, din cauza lipsei de acces în locuință (unde este amplasat acesta). 

Asigurăm toți clienții că verificăm modul de facturare și îl adaptăm continuu, astfel încât el să reflecte corect modificările legislative numeroase și la intervale scurte de timp în domeniul energiei.

De asemenea, îndrumăm clienții să transmită lunar indexul de consum de energie și să asigure accesul la contor pentru citire, astfel încât facturarea să reflecte consumul lor real”, se arată în mesajul transmis de reprezentații ENEL.

Mihai Șora a precizat în mesajul postat pe Facebook faptul că a fost surprins să vadă cât are de plătit, având în vedere consumul. Filosoful susține că suma nu este justificată, deoarece nu are aparate electronice sau electrocasnice, care să înregistreze un consum atât de mare.

Postarea lui Mihai Șora nu a trecut neobservată. Ba chiar o mare parte din internauți l-au sfătuit să ceară explicații reprezentaților companiei. Printre aceste mesaje s-a numărat și cel din partea ENEL, în care era precizat faptul că se fac verificări.