Reclamă
Reclamă

Performanță de excepție pentru două echipe românești de robotică, elevii din România clasându-se pe primul loc în cadrul celei de-a opta ediții a Competiției Internaționale de Robotică „Maryland Tech Invitational” (MTI), desfășurată la Johns Hopkins Applied Physics Laboratory din SUA.

Echipele #Ro2D2 din Prahova, Winning Alliance Captain și CyLiis din Iași sunt câștigătoarele competiției internaționale de robotică la Maryland Tech Invitational 2024, desfășurată în Laurel, Maryland, la sfârșitul săptămânii trecute și găzduite de John Hopkins Applied Physics Laboratory.

Cinci echipe din România au participat la această ediție, printre cele 40 selectate, continuând ceea ce a devenit o tradiție pentru liceenii români: echipele de robotică CyLiis şi Peppers de la Liceul Teoretic de Informatică „Grigore Moisil” din Iaşi, Ro2D2 de la Colegiul Naţional „Mihai Viteazul” din Ploieşti, Eastern Foxes de la Colegiul Naţional „Ion Luca Caragiale” din Ploieşti (Prahova) şi ByteForce de la Colegiul Naţional „Vasile Alecsandri” din Galaţi.

Reclamă

Succesul lor arată puterea muncii în echipă, de la tehnicieni și ingineri la experți în marketing și strângere de fonduri, mentori, profesori și părinți susținători. Ei demonstrează calitatea educației din România și reprezintă o sursă de inspirație, după cum subliniază și Ambasada României în Statele Unite ale Americii, care îi felicită într-o postare pe pagina sa de Facebook: „Felicitări, sunteți un real exemplu de excelență și încredere!”.

Echipa de robotică Ro2D2 de la Colegiul Național „Mihai Viteazul” din Municipiul Ploiești este căpitanul alianței câștigătoare a competiției. În cadrul acestei competiții, echipa ploieșteană a câștigat toate cele 12 meciuri jucate și a stabilit un nou record mondial.

Rezultatele excepționale obținute de elevii români la Maryland Tech Invitational 2024 subliniază încă o dată succesul programelor educaționale din România în domeniul roboticii și tehnologiei.

Reclamă
Share.

Tânăr jurnalist de 25 de ani, absolventă a Facultății de Litere din Craiova, promptă atunci când vine vorba de redactarea articolelor de calitate, Mădălina a mai profesat în domeniu pentru cunoscute publicații din branșă. Iubește autenticitatea și este mereu la curent cu tot ceea ce se întâmplă în domeniul pe care a ales să-l urmeze. Este dinamică, informată și gata să facă față oricărei provocări, indiferent cât de dificilă pare.

© 2024 Editura Substantial SRL – substantial.ro