Luni, 23 mai, Elena Udrea ar fi trebuit să fie prezentă la Înalta Curte de Casație și Justiție (ICCJ) din București. În prezent, ea se află arestată în Bulgaria, după ce a fost condamnată la 6 ani de închisoare în dosarul Gala Bute. Astăzi a fost ultimul termen în dosarul Hidroelectrica, unde fostul ministru al Turismului trebuia să fie audiată. Din nefericire, ea a refuzat să participe la acest proces în sistem de videoconferință.

Elena Udrea este acuzată și în dosarul Hidroelectrica

Elena Udrea ar fi trebuit să fie luni, 23 mai, în Capitală, pentru a lua parte la ultimul termen din dosarul Hidroelectrica. Fosta blondă de la Cotroceni a impus anumite condiții pentru a putea fi audiată. Elena Udrea vrea cu orice preț să scape de condamnarea de 6 ani la închisoare, așa că a cerut să-i fie suspendată decizia de condamnare, pentru a fi pusă în libertate de magistrații bulgari.

Pe de altă parte, această condiție pe care fostul politician a impus-o nu presupune să fie obligat să se întoarcă în țară. Dezbaterile în dosarul Hidroelectrica vor fi reluate în 6 iunie, când ar putea fi audiată şi Elena Udrea. În acest dosar, ea este acuzată de trafic de influență și spălare a banilor, respectiv mărturie mincinoasă.

foto: captură video

A mărturisit că este arestată ilegal, în Bulgaria

Zilele trecute, Elena Udrea a declarat, pe rețelele de socializare, că este reținută ilegal de mai bine de 40 de zile, în Bulgaria. În plus, ea s-a plâns de faptul că i-a fost respinsă contestația în anulare, cealaltă cale extraordinară de atac. Abia pe 1 iunie, judecătorii de la Sofia să decidă soarta fostului ministru al Turismului.

„Sunt 46 de zile de când sunt arestată ilegal, ca urmare a unei halucinante decizii a ICCJ, prin care mi s-a respins contestația în anulare doar MIE dintre toate dosarele similare ( Șova, Pop, Niță, Vâlcov, Bica, etc). Mi s-a refuzat doar mie dreptul de a fi rejudecată legal în dosarul Gala Bute.

Din motive inexplicabile juridic, 4 din 5 judecătorii au decis în cazul meu sa încalce decizia CCR, care sta la baza tuturor acestor contestații, și să se contrazică cu ceea ce ei înșiși au spus în celelalte cazuri, care toate sunt acum în rejudecare, iar cei implicați sunt toți evident în libertate”, a scris Elena Udrea pe Facebook.