Au trecut mai bine de 40 de zile de când Elena Udrea se află în spatele gratiilor. După această perioadă dificilă, fostul ministru a surprins pe toată lumea când a postat un mesaj pe Facebook. Aceasta își exprimă nemulțumirile cu privire la sistemul de justiție din România. 

Elena Udrea: Doar mie mi s-a respins contestația în anulare. Șova, Pop, Niță, Vâlcov, Bica sunt liberi

După ce și-a petrecut ziua de nume departe de fiica sa, Elena Udrea nu a mai suportat și a răbufnit. Fosta blondă de la Cotroceni a mărturisit că este arestată ilegal. Aceasta susține că alte nume grele implicate în dosarul Gala Bute se bucură de libertate. Aceasta susține că timp de 46 de zile a fost arestată ilegal. Abia acum a putut să își spună punctul de vedere.

Elena Udrea nu a ezitat să dea și numele celor care sunt implicați în acest dosar, dar nu sunt în arest. Fosta blondă de la Cotroceni a continuat seria dezvăluirilor după ce a fost arestată în Bulgaria.

„Sunt 46 de zile de când sunt arestată ilegal, ca urmare a unei halucinante decizii a ICCJ, prin care mi s-a respins contestația în anulare doar MIE dintre toate dosarele similare ( Șova, Pop, Niță, Vâlcov, Bica, etc). Mi s-a refuzat doar mie dreptul de a fi rejudecată legal în dosarul Gala Bute.

Din motive inexplicabile juridic, 4 din 5 judecătorii au decis în cazul meu sa încalce decizia CCR, care sta la baza tuturor acestor contestații, și să se contrazică cu ceea ce ei înșiși au spus în celelalte cazuri, care toate sunt acum în rejudecare, iar cei implicați sunt toți evident în libertate”, a scris Elena Udrea pe Facebook.

Criticile Elenei Udrea față de Justiția din România

Fostul ministru a criticat sistemul de România, după ce i-a fost respinsă cererea în anulare. Fostul ministru a precizat că nu este vinovată, deși judecătorii susțin altceva. Încă o dată, Elena Udrea a susținut că sunt probleme în Justiția din țară. Aceasta susține că i s-a făcut o mare nedreptate fiind arestată.

„Și dacă ar vrea să își justifice schimbarea de macaz prin aplicarea deciziei CJUE din 21.12.2021, tot nu ar putea deoarece aceasta prevede ca judecătorii pot să nu țină cont de deciziile CCR, dacă “ exista un risc sistemic de impunitate ( nepedepsire) prin prescripție”.

Trec peste toate argumentele constituționale prezentate de specialiști, de ce aceasta decizie nu poate fi aplicată, și mă rezum la analiza raportată la cazul meu. Evident că nu putem vorbi de risc sistemic de impunitate, când este în discuție un singur dosar în care decizia CCR mai putea fi aplicată în România în dosarul Gala Bute.

Sistemic înseamnă categorii întregi de persoane sau fapte, iar despre prescripție nu poate fi vorba ea intervenind pentru fapte de care sunt acuzată, peste cel puțin 4 ani. Cum au luat acești judecători o decizie atât de ilegală? Rămâne să aflam ce s-a întâmplat de fapt pe 7 aprilie”, a scris Elena Udrea într-un mesaj postat pe Facebook.

Elena Udrea, mesaj din închisoare. Ce a transmis fosta blondă de la Cotroceni: „Mi s-a refuzat doar mie dreptul de a fi…”
Colaj Substantial

Elena Udrea: Am fost condamnată ilegal

Fosta blondă de la Cotroceni susține că a fost arestată ilegal. Aceasta a ținut să își reafirme nevinovăția după mai bine de o lună de când este în Bulgaria. Elena Udrea a dorit să tragă un semnal de alarmă cu privire la problemele din Justiție. Mesajul tulburător al Elenei Udrea vine la o zi după ce și-a serbat onomastica în arest, departe de fiica sa. Eva Maria este cea care plânge neîncetat după mama sa. Adrian Alexandrov face tot posibil ca micuța să nu simtă atât de mult lipsa celei care i-a dat viață.

„În concluzie, am fost condamnata ilegal la fond pentru că:

a) completul de 3 judecători era nespecializat.

b) din completă a făcut parte Florentina Dragomir, care NU îndeplinea condițiile legale pentru a fi judecător, sigur… în România nu contează dacă un judecător nu a depus jurământul de credință, în schimb în Grecia și Italia hotărârile date de F. Dragomir au fost considerate ilegale, iar cei din Bulgaria au cerut detalii despre aceasta judecătoare la termenul trecut din Sofia.

c) am fost condamnată în apel de un complet de 5 judecători nelegal constituit. CCR a constatat prin decizia 685/2018 că cel puțin unul dintre judecători, Președintele Completului, a fost numit cu încălcarea gravă a legii, adică pus cu mana și nu tras aleatoriu la sorți. Cum acesta era și Președintele Secției Penale, adică șeful celorlalți 4, este evident ca ceea ce decidea el, așa rămânea, iar el “zicea” ce era scris in plicurile galbene care ajungeau la Înalta Curte.

d) mi s-a respins în mod halucinant contestația în anulare, luându-mi-se dreptul de a fi rejudecată legal. Nu exista niciun text referitor la speță mea, din legi speciale, din codul penal, codul de procedura penala, decizii CCR, decizii CJUE, CEDO, care sa nu fi fost încălcate.

Dacă asta se întâmpla în cel mai vizibil și cunoscut dosar din România “Gala Bute”, ce o fi în celelalte? Ce se întâmplă cu Justiția din România? Specialiștii in drept, procurorii și judecătorii de buna credință, avocații si profesioniștii adevărați din conducerea Ministerului Justiției, CSM, ICCJ, sunt mulțumiți și liniștiți cu situația asta?”a mai spus fostul ministru.