Elena Udrea a fost scoasă astăzi din penitenciarul unde este încarcerată de luni de zile, după ce a fost condamnată la șase ani de închisoare. 

Elena Udrea a dorit să fie adusă fizic în fața judecătorilor de la Înalta Curte de Casație și Justiție (ICCJ). Aici se judecă recursul în casație pe care l-a intentat aceasta în dosarul „Gala Bute”, unde a fost condamnată la șase ani de închisoare cu executare. Până în prezent, Udrea a fost audiată prin videoconferință, însă de data aceasta ea a ținut neapărat să fie adusă în sala de judecată. 

CITEȘTE ȘI: Speranțele Elenei Udrea se năruie! Înalta Curte de Casație și Justiție i-a respins apelul în „Gala Bute”

Elena Udrea a ieșit din închisoare

Cu siguranță Elena Udrea vrea să le explice magistraților ceva atât de important care nu poate fi amânat și care nu poate fi mediat prin videoconferință. În același timp, poate fostul ministru speră ca prin prezența în sala de judecată să îi convingă pe magistrații Instanței Supreme că are dreptate. Până în acest moment nu s-a întâmplat acest lucru. 

Vineri, Elena Udrea a mai pierdut încă o cale extraordinară de atac, o contestație în anulare. Săptămâna trecută, a fost ziua fetiței ei, însă deși a solicitat să poată fi dusă la copil, Udrea a fost refuzată.  

Ultima șansă pentru Elena Udrea

Astăzi este ultima zi în care Elena Udrea mai poate face ceva, până pe data de 25 octombrie. Abia atunci magistrații Instanței Supreme vor lua o decizie în privința deciziei Curții Constituționale a României, legat de prescripție. Astfel, vom afla abia atunci care este impactul acelei decizii a CCR în ceea ce privește condamnarea Elenei Udrea, dar și asupra proceselor pe care le are pe rol. 

Elena Udrea a fost scoasă din închisoare! Este ultima șansă pentru fostul ministru social media

Elena Udrea se află în închisoare de mai bine de 5 luni, după ce a fost condamnată la 6 ani de închisoare în dosarul Gala Bute. Aceasta a încercat să fugă, însă în ziua condamnării a fost prinsă la granița Bulgariei cu Grecia și ulterior, a petrecut 2 luni de închisoare în Bulgaria. Ulterior, autoritățile bulgare au decis să o predea românilor, astfel că de mai bine de 3 luni de zile, Elena Udrea se află după gratii la Penitenciarul Târgșor. 

Unul dintre avocații Elenei Udrea, susține că aceasta nu a vrut să fugă din țară, ci că se ducea în Grecia pentru că își dorea să rămână însărcinată, iar acolo era o clinică de specialitate. Pe de altă parte, reamintim că Elena Udrea a mai fost fugită din țară, o foarte bună perioadă de timp.