Societatea noastră se împarte în mai multe categorii de oamenii. Sunt cei care preferă să urmeze ceea ce fac cei din jur și, la polul opus, cei care se opun cu fiecare ocazie. Iată motivul pentru care aceștia din urmă aleg să fie diferiți.

Te-ai gândit vreodată din care dintre aceste categorii faci parte? Ești oare printre persoanele care nu au nicio problemă să urmeze trendurile în vogă? Cumperi orice aleg să cumpere cei din jurul tău? Nu îți pasă dacă părerile tale nu sunt auzite? Dacă răspunsul la aceste întrebări este afirmativ, atunci poate ar trebui să știi ce se află în mintea celor opuși tie.

Pentru început, persoanele care se opun nomelor societății se numesc non-conformiști. Cea mai mare nevoie a lor este să fie unici și să își manifeste personalitatea. Aceste persoane experimentează o stare psihologică care îi determină să facă tot posibilul pentru a nu-și pierde personalitatea în masele de oameni din jur. Astfel, fac tot posibilul să fie unici și diferiți.

Societatea modernă alege să numească o astfel de persoană “hipster”

Efectul de hipster: de ce persoanele non-conformiste preferă să fie diferite

Sunt indivizii care pare întotdeauna că sunt împotriva a tot ce li se spune. Pentru că vor să fie altfel, aleg să se opună la tot ce au în jur. Aceste manifestări se pot manifesta pe orice plan, de la hainele pe la care le poartă, la păreri și gusturi. Deseori, își aleg un stil vestimentar diferit, tocmai pentru a se diferenția. Urmează apoi modul în care se comportă și alegerile pe care le fac. Nu vor să rămănă în umbră și reușesc de fiecare dată să se afirme în grupuri. Tot ce vor cei din jur este automat greșit, iar orice trend devine popular este din start neinteresant pentu ei.

Efectul hipster sau efectul non-conformist se referă la fenomenul din care fac parte persoanele la care am făcut referire anterior. Vor cu orice preț să se opună culturii dominante și caută să-și recapete individualitatea. Singurul risc este că, la final, încercând să fie atât de diferiți, riscă să-și piardă propia personalitate, doar pentru ca este considerată “comună”.